SON DAKİKA



Haber > Gündem > Antalya'da dere taştı, Adrasan'da turizm tesisleri zarar gördü

Antalya'da dere taştı, Adrasan'da turizm tesisleri zarar gördü

03 Haziran 2023 Cumartesi - 13:26




Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı turizm merkezi Adrasan Mahallesi'nde yağış sonrası oluşan selde Sarıkavak Deresi taştı. sel sularında bir otomobil sürüklendi. Dere kenarındaki turistik tesisleri su basarken, kameriyeler denize sürüklendi.





Meteoroloji 4'üncü Bölgesel Hava Tahmin Merkezi'nin Antalya'nın batı ilçeleri için 'Sarı Kod' uyarısı ardından Kumluca ilçesinde etkili olan yağışlar nedeniyle turistik tesisler zarar gördü. Kumluca ilçesinin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Adrasan Mahallesi'nde bu sabah saatlerinde etkili olan yağışta Sarıkavak Deresi taştı.

OTOMOBİL SÜRÜKLENDİ, SÜRÜCÜ SON ANDA KURTULDU

Öte yandan, yağış sonrası dere taşınca, yoldan geçen bir otomobil sürüklendi. Otomobilin sürücüsü araçtan inerek kurtuldu. Sarıkavak Deresi çevresindeki turizm tesisleri de sel suları nedeniyle zarar gördü, bazı tesisleri su bastı. İşletmelerin kameriyeleri de dere sularıyla denize sürüklendi. Turkuaz rengiyle ünlü Adrasan sahili, sel suları altında kalırken denizin rengi kahverengiye döndü.
 

30 İL İÇİN UYARI

Öte yandan 30 il için sarı kodlu sağanak yağış uyarısı verildi. Uyarı verilen iller şöyle; Afyonkarahisar, Antalya, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çankırı, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kütahya, Muğla, Sinop, Zonguldak, Bartın, Karabük, Ankara, Aydın, Bilecik, Burdur, Çanakkale, Denizli, Isparta, İzmir, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Uşak, Kırıkkale, Yalova, Düzce.


Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya hariç Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya'nın kuzey ve batı çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Marmara'nın güneyi ve doğusu, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Çorum, Isparta, Burdur, Antalya'nın kuzey ve batı çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın kuzeybatı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, diğer yerlerde güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması beklenmektedir.

 

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap