SON DAKİKA



Haber > Gündem > Anneler gününde bile hediye alamıyoruz 2023’te size bay bay diyeceğiz!

Anneler gününde bile hediye alamıyoruz 2023’te size bay bay diyeceğiz!

09 Mayıs 2022 Pazartesi - 13:04




En özel günlerden biri olan anneler gününde hediye almak için dışarıya çıkan vatandaş, evine eli boş döndü. Böyle özel günde pahalılıktan hediye alamadıklarından yakınan halk, “2023’te iktidarı göndereceğiz” dedi





Türkiye’de her geçen gün derinleşen ekonomik kriz çığırından çıkmış durumda. Evine ekmek götüremeyenden tutun da çöpleri karıştırıp iki lokma yiyecek bulmaya çalışan vatandaş sayısı ülkemizde maalesef ki her geçen gün artıyor. Ne yapacağını bilemeyen halk, enflasyonun yüzde yetmişe yükselmesiyle mevcut iktidardan ümidini kesti. Artık çare olamıyorlar diyen vatandaş, “2023’te bu iktidara bay bay” diyeceğiz diyor.

ÇOCUKLAR BİLE GÜLÜYOR

Ülke olarak zor bir durumda olduğumuzu belirten Ömer Bey, “Ben de anneme anneler günü hediyesi almak için çıktım fakat fiyatlar gerçekten dudak uçuklatıyor. Nasıl olacak bilmiyorum. Annemin ayakkabıya ihtiyacı vardı, onu alayım dedim ama 300 lira olmuş. Geçen yıl 150 liraydı. İki kat zamlanmış. Zaten bir aldığımız kıyafet çok geçmeden zamlanıyor.  Şu an 5-10 liranın bir değeri yok, çocuklara verdiğimiz zaman bile gülüyorlar” şeklinde konuştu.

BU HALİMİZ NE OLACAK

Bu enflasyonla nereye gideceğimizi bilemiyoruz diyen Bülent Bey, “Dar gelirliyi mi düşünelim yoksa eve ekmek götüremeyeni mi düşünelim? Hangisini düşüneceğimizi şaşırdık. Büyüklerimizin ücretlerini bize versinler, bizim ücretlerimizi de onlar alsınlar, bakalım geçinebilecekler mi? Bir gecede her şey değişiyor ama asgari ücrete sıra gelince yok. Hep beraber oturup halimize ağlamamız lazım. Yüzde otuzluk zam dahi bizi kurtarmaz. Ben iki çocuk babasıyım. Anneler günüde annemize hediye almak için üçümüz harçlıklarımızı birleştirip küçük bir hediye alabildik. Bu halimiz ne olacak” dedi.

SUÇLUSU YÖNETİM

Fiyatların yüksekliğinden yakınan Eylül Hanım, “Anneme hediye alamadım. Ekonomimiz maalesef hiç iyi değil. Tek bir gülün tanesi 15 lira olmuş. Artık sadece sarılmayla annemin gününü kutlayacağım. Geçen sene en azından çiçek yaptırabilmiştim. Bu sene o da yok. Bunun suçlusu yönetim.  Değişim gerekiyor artık. 2023’ü dört gözle bekliyoruz” dedi.  İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, “Annem uzakta olduğu için sadece telefon açabildim. Geçen yıllarda hediye alıp gönderiyordum. Bu sene her şey çok pahalı nasıl alalım” ifadelerini kullandı.

Haber: EMİN SARAÇ
Görüntü: EROL TAŞKIN

Beğendim
3
Sevdim
1
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap