SON DAKİKA



Haber > Gündem > Anket sonuçları alarm veriyor! Gidişat tedirgin ediyor, fark açılıyor

Anket sonuçları alarm veriyor! Gidişat tedirgin ediyor, fark açılıyor

19 Nisan 2022 Salı - 13:35




Seçim anketi sonuçlarıyla dikkatleri çeken Metropoll Araştırma'nın “Türkiye'nin Nabzı Mart 2022” araştırmasında “Türkiye’nin gidişatı” ortaya çıktı. AKP seçmenin ciddi bir oranı gidişatı iyi görmüyor.





Metropoll Araştırma, “Türkiye'nin Nabzı Mart 2022” anket sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Araştırmanın “Türkiye’nin gidişatı” bölümünde seçmeden gelen anket sonuçları dikkat çekti.

Ankette seçmenlere, “Genel olarak düşündüğünüzde Türkiye iyiye doğru mu gidiyor, yoksa kötüye doğru mu gidiyor?” sorusu yöneltildi.

Anket sonuçlarına göre, Türkiye’nin kötüye gittiğini düşünen kesim %70.8 iken, ‘iyiye gidiyor’ diyenlerin oranı %22.1’de kaldı. ‘Ne iyiye ne kötüye gidiyor’ oranların orası %5.2 olurken, ‘fikrim yok / cevap yok’ diyenlerin oranı %1.8’de kaldı.

Anket sonuçlarına, AK Parti’nin seçmenin de ne düşündüğü yansıdı. Ankete göre, AK Parti seçmeninin %58.2 ‘iyiye gidiyor’ derken, ‘kötüye gidiyor’ diyenlerin oranı %32.5'de kaldı. ‘Ne iyi ne kötüye gidiyor’ diyenlerin oranı %5.8'de kalırken, ‘fikrim yok’ diyenlerin oranı ise %3.4 olarak çıktı.

Ankette, Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP seçmenin de %44.6'sı ‘iyiye gidiyor’ derken, ‘kötüye gidiyor’ diyenlerin oranı %40 olarak gerçekleşti. ‘Ne iyi ne kötüye gidiyor’ diyenlerin oranı ise %14.4'de kaldı.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap