SON DAKİKA



Haber > Gündem > Anayasaya aykırıdır yok hükmündedir

Anayasaya aykırıdır yok hükmündedir

01 Ağustos 2013 Perşembe - 09:22




Eğitim ve Bilim İşgörenler Sendikası (Eğitim-İş) Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, toplu sözleşme görüşmelerinin bugün başlayacağını belirtti.





Fatih İSAK Özlü, yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı: "Tüm kamu çalışanları ve emeklilerini doğrudan, diğer çalışanları ve emeklilerini ise dolaylı olarak etkileyecek 2014-2015 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri bugün başlayacaktır. Bu toplu sözleşmeyi düzenleyen 4688 sayılı yasanın, toplu sözleşmeye ilişkin hükümleri uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Bu yüzden, Anayasamızın 90. maddesine göre yok hükmündedir." "Yapılacak görüşmelerden yok hükmündeki yasa metninde toplu sözleşme diye söz edilmektedir" diyen Özlü, şöyle devam etti: "Biz de anlaşılması için bu tanımı kullanmak zorunda kalıyoruz. Ancak esasında Kamu İşveren Heyeti ile Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti arasında bir toplu sözleşme yapılması söz konusu değildir. Son sözü hükümetin atadığı görevlilerden oluşan hakem heyetinin söylediği bir sürece toplu sözleşme denilemez. RAPORUMUZU SUNDUK Bugün Birleşik Kamu-İş olarak hazırladığımız raporu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunuyoruz. Aynı şekilde tüm ülke genelinde temsilciliklerimiz aracılığıyla konuyu kamuoyunun gündemine getiriyoruz. Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikaları her türlü olumsuzluğa, çalışanlar üzerindeki baskı ve ayrımcılıklara rağmen her yıl belirli oranda büyümeye devam etmektedir. Sendikalar için nicelik elbette çok önemlidir. Ancak Birleşik Kamu-İş'in hedefi bu bozuk düzen içinde yetkili sendika olup, aynı şartlarda sözde toplu sözleşme masasına oturmak değildir. Birleşik Kamu-İş'in hedefi düzeni değiştirmektir. Bunun için nitelikli, ilkeli, bağımsız, bilimsel yöntemlerle adım adım bu hedefine yürüyecektir."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap