SON DAKİKA



Haber > Gündem > Anayasa ne diyorsa onu yapmakla mükellefiz!

Anayasa ne diyorsa onu yapmakla mükellefiz!

22 Şubat 2023 Çarşamba - 17:05




Vatandaşa “seçimler ertelenmeli mi” diye sorduk, böyle cevap aldık! Anayasa ne diyorsa onu yapmakla mükellefiz!





Türkiye’de deprem felaketinin yaraları sarılmaya devam ederken, vatandaşın ve siyasilerin bir diğer gündemi de seçim. Vatandaş, öncelikle depremzedelerin yaralarının sarılması gerektiğini söyledi, seçim içinse anayasayı işaret etti

Ülkece zor günlerden geçiyoruz… Kahramanmaraş merkezli on ili vuran asrın felaketinde binlerce vatandaşımızı kaybettik. Kahrolduk, üzüldük. Ülkece yaraları sarmak için seferber olduk. Yaralar sarılmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı seçim tarihine de az bir zaman kaldı. Peki, 14 Mayıs olarak belirlenen seçim, yapılacak mı yoksa ertelenecek mi? Muhalefet ısrarla belirlenen tarihte yapılması gerektiğini, ertelemek için anayasanın belirlediği savaş durumunun şu anda söz konusu olmadığını söylese de iktidar kanadı sessizliğini koruyor. Biz de Karadeniz gazetesi olarak bu soruyu vatandaşa yönelttik.

İşte aldığımız cevaplar;

Böyle bir durumda ertelenmesi gerektiğini fakat anayasaya ne diyorsa onu yapmak gerektiğini belirten Turan Çakır, “Gönül isterdi ki bu felaket başımıza gelmesin. Seçimin ne zaman yapılması gerektiği de bence istişareyle karar verilmesi gereken bir konu. Ben şahsen şu ortamda ertelenmesinden yanayım fakat uzlaşma olmazsa anayasa ne diyorsa onu yapmamız lazım. Anayasa, savaş ve Meclis kararı dışında ertelenme olayı olmaz diyor. İktidar ve muhalefet ortak bir mutabakatta anlaşırsa şu ortamda ertelenmesinden yanayım. Fakat kanun bize ne diyorsa onu yapmakla mükellefiz” dedi. 

Seçimlerin altı ay ertelenmesinin iyi olacağını söyleyen Turgay Karayavuz: “İlk önce vatandaş olarak depremzedelerin yaralarının sarılmasını istiyoruz. O yüzden ertelense daha iyi olur diye düşünüyorum. Eylül-Ekim gibi yapılabilir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Depremzedelerin zor durumda olduğunu ve bu konunun ertelenmesi gerektiğini dile getiren Fehmi Demir: “Türkiye zor bir süreçten geçiyor, bildiğiniz gibi deprem felaketi yaşadık. Oradaki insanlarımız zor durumda bence seçim ertelensin. Altı ay kadar ertelense iyi olur. Deprem bölgesindeki halkımızın evi barkı yok perişan durumdalar. Anayasaya göre erteleme olmaz ama şu andaki koşullarda ertelense daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

Ergin Bulak ise şu ifadelere yer verdi:  “Seçimin eğer altyapısı yapılmışsa yapılmasın da fayda var. Yapılsa iyi olur çünkü muhalefetin şu andaki tek sıkıntısı seçimler yapılsın ve mevcut iktidar gitsin. Ama gider mi gitmez mi muhalefet gelse daha mı iyi olur onu zaman gösterecek.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap