SON DAKİKA



Haber > Gündem > Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı belli oluyor! Seçim tarihi açıklandı

Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı belli oluyor! Seçim tarihi açıklandı

14 Mart 2024 Perşembe - 10:23




Zühtü Arslan'ın Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevi sona ererken yeni başkanın belirleneceği seçim tarihi 21 Mart olarak duyuruldu.





Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın görev süresinin sona ermesiyle yeni başkanın seçimi için tarih belirlendi. Arslan'ın 12 yıllık hizmeti, 20 Nisan'da sona erecek Bu çerçevede, yeni başkanın seçimi için 21 Mart tarihi belirlendi.

ZÜHTÜ ARSLAN ADAY OLAMAYACAK

Seçimde, Arslan'ın görev süresinin dolması sebebiyle aday olamayacak olmasına rağmen oy kullanabileceği belirtildi. Yüksek Mahkeme üyeleri başkan adayı olabilecekler. Genel Kurulda gerçekleştirilecek seçimde, 15 üyeden en az 8'inin oyunu alarak salt çoğunluğu elde eden aday, 4 yıl boyunca Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenecek.

Zühtü Arslan, AYM üyeliğine 20 Nisan 2012'de başlamış ve 10 Şubat 2015'te ilk kez Anayasa Mahkemesi Başkanı seçilmişti. Ardından, görev süresinin dolması sonrasında 25 Ocak 2019'da ikinci kez başkan seçilmiş, en son 2 Şubat 2023'te yapılan seçimde üçüncü kez AYM başkanı olmuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap