SON DAKİKA



Haber > Gündem > Amaç ekonominin gelişmesi

Amaç ekonominin gelişmesi

08 Temmuz 2013 Pazartesi - 17:10




Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni yönetimi Suat Hacisalihoğlu başkanlığında Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ı ziyaret etti.





Ziyarette sivil toplumun önemine değinen Vali Kızılcık, demokratik olgunluk içinde gerçekleştirilen seçimin ardından oluşan yeni yönetimi tebrik etti. Katılımcı demokrasinin önemine vurgu yapan Vali Kızılcık, “Kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetim işbirliği ülkelerin kalkınmasında fevkalade önemlidir. Nitekim bunun önemli etkilerini ülkemizin uluslar arası alanda; hem ekonomik büyüme, hem kişi başına düşen milli gelir, hem de Trabzon olarak sürdürülebilir şehirler projesi kapsamında elde ettiği pozisyondan görebiliyoruz. Katılımcı yönetim anlayışının sonucu olarak şehrimizin sadece Türkiye’de değil, dünyadaki şehirler arasında yerini almıştır. Biz şehir olarak güçlü yanlarımızı ön plana çıkararak daha fark edilir ve yaşanabilir şehir olmamız için önemli projeleri gündeme aldık ve hayata geçirdik, geçiriyoruz. Önemli bazı projeleri de hem projelendirme hem de oluşturulma safhasındayız” dedi. Projelerin gerçekleştirilmesinde Sanayi Odası ile uyumlu bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Vali Kızılcık, “Bu uyumun projelerin uygulanmasında önemli oranda etkisini gördük. Geçmişte olduğu gibi yeni dönemde de yine önemli başarıları birlikte sağlayacağımıza inanıyorum. Şehrimizin marka kent olma yolunda daha fazla tanınır olması yönünde önemli projeler yapıyoruz. Üniversitemiz ile işbirliği halinde yapacağımız bitkisel ürünlerin eksratının çıkarılması bu projelerden bir tanesidir. Turizmde ise önemli bir ivme yakaladık. Diğer alanlarda da başarıya ulaşmamız ve şehrimizin her anlamda daha yaşanılabilir ve fark edilir marka kent haline getirebilmemiz için oda olarak büyük katkılar sağlayacağınıza inancım tamdır” ifadelerini kullandı. TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise, büyük projelerin kısa zamanda gerçekleşmesinin zor olduğunu dile getirerek, “Biraz zaman alıyor. Önemli olan bu projelerin hayata geçmesi noktasında adım atılmasıdır. Lojistik merkez projesi başlı başına önemli bir projedir. Biyoteknoloji merkezi ise kısa vadede tamamlanması gereken projelerdendir. Teknokentte inovasyon merkezinin kurulması adımları sürüyor. Turizm çok önemli bir sektör oldu. Sizlerin de bu alanda çok önemli gayreti oldu. Turistlerin bu bölgeyi turizm için tercih etmesi çok önemli. Size bu konuda nasıl teşekkür edeceğimizi bilemiyoruz. Oteller konusunda başlatmış olduğunuz çalışmalar kapsamında 3 adet 5 yıldızlı otelin çalışmaları devam ediyor. Bu dönemde bunların tamamlanması gerekiyor. Bölgenin kalkınmasına dönük projeler de devam ediyor. Trabzon’da vakıf üniversitelerinin kurulması da şehrin ekonomisine katkı sağlayacaktır. Hazırlayacağımız projeleri birlikte yürüteceğimize inanıyorum. Amacımız şehrimizin ekonomisini geliştirmek ve insanların refah seviyelerini yükseltmektir” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap