SON DAKİKA



Haber > Gündem > Altıoklar hakkında soruşturma!

Altıoklar hakkında soruşturma!

31 Mayıs 2016 Salı - 17:15




İstanbul'un fethi hakkında attığı tweetler ile tartışma yaratan yönetmen Mustafa Altıoklar hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı.





Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul'un fethinin 563. yıldönümü kutlamalarıyla ilgili sosyal medyladaki paylaşımları dolayısıyla Mustafa Altıoklar hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından resen soruşturma başlattı.

MUSTAFA ALTIOKLAR NE DEMİŞTİ? 

İstanbul'un fethedilmesini 'İki dandik takayı Haliç'in uysal sularından geçirip, topu topu Avcılar kadar bir üvey kasabayı gasp etmek' olarak niteleyen Altıoklar, Osmanlı devletinin yalvararak haçlılara teslim ettiği İstanbul'u Atatürk'ün kurtardığını belirtmişti.  Altıoklar tweetlerinde şu ifadeler yer vermişti:  'İki dandik takayı Haliç'in uysal sularından geçirip, topu topu Avcılar kadar bir üvey kasabayı gasp etmeyi fetih diye kutlayan aptal; elbette bilmezsin; senin Ecdad-ı Osman'ın yalvararak haçlıya teslim ettiği istanbul'u, Mustafa Kemal'in ölümüne kavgasıyla kurtardığını ve elbette bilemezsin, sana hayatın estetiğini yaşamayı önerdiğini.'

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap