SON DAKİKA



Haber > Gündem > Altaylı'dan olay yorum: Bu kez Öcalan'ın kardeşi değil APO'yu görürüz

Altaylı'dan olay yorum: Bu kez Öcalan'ın kardeşi değil APO'yu görürüz

22 Eylül 2021 Çarşamba - 15:38




Fatih Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına cevap veren HDP'li Temelli'nin sözleri üzerinden çarpıcı bir yorumda bulundu. Altaylı, "Bu kez kardeş Öcalan’ı değil Abdullah Öcalan'ı görürürüz" dedi.





Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü, “Seçim arifesi ekrana kim çıkar” başlıklı yazısında, HDP’li Temelli’nin ”Kürt sorununda muhatap İmralı’dır” sözlerini ele aldı. Altaylı, “Mesaj çok açık, çok net. Bunun doğal sonucu ne olur! Şimdiden söylemek güç. Ancak seçim sisteminde yapılacak değişiklikleri de izlemek lazım. Eğer MHP’ye rağmen bazı değişiklikler yapılır ise bu kez seçimlerden önce televizyonda yine bir Öcalan’ın açıklamalarını izleyebiliriz. Ancak bu kez kardeş Öcalan’ı değil, doğrudan doğruya Abdullah Öcalan’ı görürüz TRT ekranlarında muhtemelen.” diye yazdı.

Fatih Altaylı’nın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“Apoteoisteler şimdi durumu toparlamaya çalışıyorlar.

Sezai Temelli’nin ”Kürt sorununda muhatap TBMM çatısı altındaki siyasi parti değil, İmralı’daki kişidir” demesi, benim de bu durumu “Apoyu tanrılaştırma” olarak eleştirmemden sonra HDP’nin farklı isimlerinden ve Demirtaş’tan bu rezaleti toparlama çabası geldi.

“Tabii ki asıl çözüm yeri TBMM’dir” falan demeye başladılar.


Ama Sezai Temelli’nin mesajı yerine ulaştı ve önemli olan da o mesajdı.

Temelli’nin kimi nereye yönlendirmeyi amaçladığı açık.

Muhalefetin veya Cumhur İttifakı’nın İmralı’ya ulaşma, İmralı’daki ile görüşme imkanı olmadığına göre, Temelli çok net bir biçimde iktidara mesaj yolladı ve “Abdullah Öcalan’la görüşmeye başlayın, kendisine sözler verin. Biz de seçimlerde sizinle olup olmayacağımıza ona göre karar verelim.”

Mesaj çok açık, çok net.

Bunun doğal sonucu ne olur!


Şimdiden söylemek güç.

Ancak seçim sisteminde yapılacak değişiklikleri de izlemek lazım.

Eğer MHP’ye rağmen bazı değişiklikler yapılır ise bu kez seçimlerden önce televizyonda yine bir Öcalan’ın açıklamalarını izleyebiliriz.

Ancak bu kez kardeş Öcalan’ı değil, doğrudan doğruya Abdullah Öcalan’ı görürüz TRT ekranlarında muhtemelen.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap