SON DAKİKA



Haber > Gündem > Almanya'nın en büyük korkusu!

Almanya'nın en büyük korkusu!

03 Haziran 2016 Cuma - 17:46




1915 olaylarını soykırım olarak tanıyarak büyük tepki çeken Almanya'nın en büyük korkusu Türkiye ile askeri işbirliğinin bozulması.





Almanya, parlamentonun soykırım kararından sonra Türkiye ile askeri işbirliği projelerinin etkilenmesinden endişeli. Spiegel Online’ın Savunma Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberde, karara tepki olarak birlikte yürütülen ortak projelerin, özellikle İncirlik’teki Tornadolar ve Ege’de sığınmacılara karşı yürütülen NATO devriyelerinin ilk etapta etkilenmesi ve engellenmesinden endişe edildiği yer aldı.

Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’in Perşembe sabahı oylamadan önce askeri yetkililerle Türkiye’nin muhtemel tepkilerini görüştüğünü yazan Spiegel Online, NATO partneri olmasına rağmen, Türkiye ve özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın nasıl davranacağının kestirilemez olarak değerlendirildiğine dikkati çekti.

İLİŞKİLER ETKİLENEBİLİR

Alman Tornado keşif uçaklarının IŞİD’e karşı uluslararası koalisyona destek amacıyla İncirlik Üssü’nde görev yaptığı hatırlatılan haberde, Alman ordusunun İncirlik’te yapmayı planladığı ve bu amaçla yürüttüğü görüşmelerin etkilenebileceği belirtiliyor.

Aynı şekilde Ege’de insan kaçakçılarına yönelik yürütülen NATO devriyelerine Türkiye’nin uzun görüşmelerin ardından ikna edildiğine dikkat çeken Spiegel Online şu anda Ege’nin belirli bölümlerinde yürütülen devriye görevinin genişletilmesinin de kararın ardından zor olduğunu yazdı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap