SON DAKİKA



Haber > Gündem > Almanya, Türkiye'yi riskli bölge ilan etti

Almanya, Türkiye'yi riskli bölge ilan etti

28 Ekim 2020 Çarşamba - 20:26




Almanya, korona virüste riskli ülkeler sıralamasından çıkarılan Türkiye'nin yeniden riskli bölge ilan edilen ülkeler arasına alındığını duyurdu.





Almanya, riskli bölgeler listesinden çıkardığı Türkiye'yi yeniden aynı listeye aldı. Buna göre, Türkiye'den Almanya'ya gidenler, korona virüs karantinasına girecek. 

Hürriyet gazetesinden Ali Varlı'nın haberine göre federal  hükümet daha önce aldığı kararla bu dört ili riskli bölge kapsamından çıkarmış 8 Kasım tarihine kadar riskli bölge kapsam dışı ilan etmişti.

RİSK DIŞI BÖLGELER İÇİN AYRICALIK UZATILMAYACAK

Federal dışişileri bakanlığı yaptığı açıklamada İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’nın istisna dışında tutulma süresinin 8 Kasım’da sona ereceğini ve uzatılmayacağını duyurdu.

Bakanlık açıklamasında bu dört ille birlikte Türkiye’den dönenlerin koronavirüs taşımadıklarına ilişkin test sonuçlarını yetkili makamlara sunmasının zorunlu olduğunu da belirtti. Testin de uçuştan en fazla 48 saat önce yapılması şart.

Açıklamada test maliyetinin yolcu tarafından üstlenmesi gerektiği de yer aldı. Test sonucu pozitif olanların uçağa alınmayacağı ve Türkiye’de karantinada tutulmasının da zorunlu olduğu hatırlatıldı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap