SON DAKİKA



Haber > Gündem > Almanya’dan Türkiye için flaş vize kararı! 6 Ağustos’tan itibaren...

Almanya’dan Türkiye için flaş vize kararı! 6 Ağustos’tan itibaren...

21 Temmuz 2023 Cuma - 11:38




Almanya, Türkiye'de yaşanan deprem sonrası depremzedelere yönelik sağlanan vize kolaylığının süresini sonlandırma kararı aldı.





Almanya, Türkiye'deki depremden etkilenen Türk vatandaşlarına sağladığı vize kolaylığını sonlandırma kararı aldı. Depremzedelere, yakınlarının yanına dönmeleri için imkan tanıyan bu uygulama, Almanya Ankara Büyükelçiliği tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan açıklama ile duyuruldu.

Almanya'nın Türkiye'de gerçekleşen yıkıcı deprem sonrası hızlı vize imkanı tanıdığı belirtilirken, bu uygulama sayesinde yaklaşık 12 bin özel vizenin verildiği ifade edildi. Birçok insanın bu sayede geçici olarak Almanya'daki yakınlarının yanına barınma fırsatı elde ettiği belirtilen açıklamada, altı ay süren bu başarılı uygulamanın 6 Ağustos'tan itibaren sonlandırılacağı ve eski vize prosedürüne dönüleceği vurgulandı.

Almanya Ankara Büyükelçiliği sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Şubat başında Türkiye’de gerçekleşen yıkıcı depremin hemen ardından Almanya depremden etkilenen Türk vatandaşlarının hızlı bir şekilde vize almasına imkân tanıdı. O zamandan beri, yaklaşık 12 bin özel vize verildi. Birçok insan bu sayede geçici olarak Almanya’daki yakınlarının yanına barınabildi. Bu başarılı uygulamanın yürürlüğe girmesinden yaklaşık altı ay sonra bu prosedürü sonlandırıyoruz ve 6 Ağustos’tan itibaren eski prosedüre dönüyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap