SON DAKİKA



Haber > Gündem > Alman Parlamentosu’nda Kabul Edilen Safsata Tasar

Alman Parlamentosu’nda Kabul Edilen Safsata Tasar

05 Haziran 2016 Pazar - 10:30








Fransa’dan sonra Almanya da, karşılıklı acıların yaşandığı Ermeni tehcirini “Soykırım” olarak tanıdı. Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanmasında Rumları, Ermenileri kullanan Avrupa, Ermeni acılarında en büyük pay sahibi olan Almanya, şimdi de bu acıları siyasete malzeme yapıyor. Aynı Avrupa, PKK terör örgütüne de himaye ve destek sağlıyor. Alman Meclisi’nde ‘Ermeni soykırımı’ ifadesi ilk olarak geçen yıl 1915’in 100’üncü yıldönümü nedeniyle yapılan anmada açık biçimde kullanılmıştı. Hem Meclis Başkanı Norbert Lammert, hem de Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, İttihat ve Terakki yönetiminin 1915’te başlattığı sürgün ve katliamları ‘soykırım’ diye nitelemişti. Yeşiller Partisi geçen yılın sonunda konuyu yeniden dillendirmiş, hazırladığı ve Meclis’e Şubat ayında sunacağını söylediği ‘Ermeni soykırımı tasarısı’nı son anda geri çekmişti. 101 yıl önce Ermenilere ve diğer Hıristiyan azınlıklara yönelik soykırımın hatırlanıp anılması başlığını taşıyan Tasarı, ‘Alman Federal Meclisi, Osmanlı İmparatorluğu‘nda 100 yıldan uzun bir zaman Ermenilere ve diğer Hıristiyan azınlıklara karşı girişilen tehcir ve katliamların kurbanlarının önünde eğilmektedir’ cümlesiyle başlıyor. Akabinde de ‘Alman Federal Meclisi, zamanın İttihat ve Terakki Hükümeti’nin, Osmanlı topraklarında yaşayan Ermenileri neredeyse tamamen yok eden icraatlarını da kınıyor’ deniyor.

TASARININ AMACI

Beş sayfalık tasarıda, ‘Ermeni soykırımı’nın 24 Nisan 1915 tarihinde dönemin Jöntürk iktidarının emriyle başladığı belirtilip, “Ermeniler’in kaderi, 20’nci Yüzyıl’a damgasını vuran katliam, etnik temizlik, tehcir ve soykırım tarihine örnektir” ifadesine yer verilerek; Alman Meclisi’nin, bu tasarıyla yaptığı anmanın, yeryüzünün en eski Hıristiyan halkına saygı duruşu olduğu vurgulanıyor. Başbakan Angela Merkel’in sağ kolu, Hıristiyan Birlik Partileri Meclis Grup Başkanı Volker Kauder, tasarı için, “Yazdan önce geçecek” vurgusunu yapmıştı. Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti Meclis Grup Başkanı Thomas Oppermann da ‘Ermeni soykırımı’ deneceğini vurgulayıp, mülteciler konusunda Türkiye’yle işbirliği ile tasarı arasında bir bağlantı olmadığını söylemiş, ayrıca Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı ‘alttan alma’ tavrına da son verilmesini talep etmişti.

NEDEN ŞİMDİ?

Bergner, ise ‘Neden şimdi?’ sorumuzu şöyle yanıtladı: “Şimdi çünkü meclis, görüşülmüş ve akabinde sorumlu komisyonlarına gönderilmiş tasarılar hakkında karar vermekle yükümlü. Osmanlı topraklarındaki Ermeniler’in yaşadığı trajediyi anmaya ilişkin taslak 14 aydır sorumlu meclis komisyonunda bekliyor. Meclis’te grubu bulunan partiler de yazdan önce oylanması konusunda uzlaştı.”


DÜŞMANLIK AŞILANIYOR

Almanya, yüz yıllık Türk dostluğunu bir kalemde çizip atmıştır. Bundan nasıl bir yarar umduklarını bize izah etmeleri ve bizi ikna etmeleri mümkün değildir. ABD de, PKK’ya verdiği desteği izah edemiyor, Brüksel de, Avrupa Parlamentosu’nun dibine kurdurduğu PKK çadırlarını, PKK’ya sağladığı himayeyi izah edemiyor... Fransa’nın, Almanya’nın ve onlardan önce ‘soykırımı’ tanıyan ABD’nin, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin düzelmesini düşündükleri falan da yok. Çünkü bu kararlar, eski yaraların kaşınması demek ve yeni nesillere düşmanlık aşılanmasını sağlıyor. Avrupa, aslında mülteci sorunu ile birlikte bir yabancılar sorunu yaşıyor. Daha açıkçası Müslümanlara karşı Avrupa, Batı’nın demokrasi ve insan hakları konusundaki ikiyüzlülüğünü, çifte standardını ortaya döken büyük bir sınavdan geçiyor. 11 Eylül saldırılarından sonra NATO’da düşman kuvvetlerin rengi ‘kırmızı’dan ‘yeşil’e döndü. Haçlı zihniyeti ABD Başkanı Bush’un ağzında pelesenk oldu. Avrupa giderek yabancı düşmanlığının, Türk düşmanlığının sonu belirsiz cenderesinde sıkışıyor. Hitler, Mussolini, Stalin Avrupa’nın bağrından çıktı. Irkçılık, faşizm, soykırım, siyahları köleleştirme, kendinden olmayanları ötekileştirme Batı’nın tarihinde var. Birinci Dünya Harbi’nde Türkler’le Ermeniler büyük acılar yaşamıştır. Ama ‘Ermeni soykırımı’ olmamıştır. Bu millet tarihinin hiçbir döneminde sırf ırkından dolayı kimseye soykırım uygulamamıştır. Bu millet binlerce Ermeni çocuğu evlatlık edinmiştir. 500 küsur yıl önce İspanya’dan kaçan Yahudilere kucak açan da bu millettir. Almanya, Yahudilere yaptığı soykırım yüzünden; bizi kendisine ortak yapmaya çalışarak, vicdan azabını hafifletemez. Millet olarak da devlet olarak da her gün şehitler verdiğimiz zor bir dönemden geçiyoruz. Hem içeride hem dışarıda kim dost, kim düşman netleşiyor. Yerli ve Milli duruşu neden savunduğumuz, neden güçlü ve büyük Türkiye özlemi çektiğimiz daha iyi anlaşılıyor...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap