SON DAKİKA



Haber > Gündem > Allah Türk Ordusunun yar ve yardımcısı olsun

Allah Türk Ordusunun yar ve yardımcısı olsun

05 Eylül 2016 Pazartesi - 10:30








ki hafta önceki yazımın başlığı: “Türk Devlet Aklına Uyulmalıdır” idi. Gecikmiş de olsa Suriye’ye ikinci harekâtı yapıyoruz. Bu gerekli idi. Allah Türk Ordusunun yar ve yardımcısı olsun. Bu harekat daha da genişletilmelidir. Cumartesi günü yurt içinde 27 şehit verdik. Bu haber Türkiye’de sadece Karadeniz Gazetesi’nde vardı. Diğerleri için bu önemli görülmemişti! Başbakan, “Artık çözüm yok, terör örgütünün Kürtler diye bir meselesi yok, Kürt vatandaşların PKK diye sorunu var” diyor ki bu doğrudur. Geç de olsa bu kavranmıştır. Açıkça bellidir ki içinde bulunduğumuz bu varlık-yokluk kavgasından Devletimiz sadece Türk milletinin desteği ve Türk Ordusunun başarısı sayesinde zaferle çıkabilir. Fakat bunu yaparken insanını ve vatansever Türk subayını küstürmemelidir. Buna mecburdur.

Bu durumda, PKK saldırısıyla şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenaze töreninde aynen Başbakan gibi “Çözüm dediler bu duruma geldik, bu şehitler bunun için” diye yüreği yanarak haykıran Yarbay Mehmet Alkan’ın evvelki gün ordudan ihraç edilmesini ise anlamak hiç mümkün değildir. 10 gün önce, Yavuz Selim İlköğretim Okulu’nun bahçesine asfalt döküldü. Okullar açılacak, orada çocuklar koşacak ve hepsi de doğrudan kanser soluyacak. Okul idaresi bunu düşünemiyor mu? O bahçeye kaldırımlara döşenen parke döşeme yapılamaz mıydı? Eğitimcinin ilk öğrendiği akılla hareket etmek değil midir? Herhalde bu kadarını da bilirler! Değerli kardeşlerim, Türk Ocakları Genel Merkezi tarafından her yıl düzenlendiği gibi Vekâletle Kurban Kampanyası, bu yıl da yapılacak olup, bağışlarınız Türkmen kardeşlerimize ulaştırılacaktır. Kurbanlarınız her yerde bizzat yönetim kurulu üyelerinin nezaretinde sizin istediğiniz yerlerde kesilmektedir. Yurt dışında Halep ve Kerkük’te Türkmen soydaşlarımız, pek çok terör örgütünün ve iç-dış gücün saldırıları altında büyük zorluklar çekmektedir.

Türkiye’ye sığınmak zorunda kalan Türkmen nüfusu ağırlıklı olarak çocuklardan oluşmakta ve gıda maddelerine büyük ihtiyaç hâsıl olmaktadır. Aralarında şehit aileleri, öksüz-yetim çocuklar bulunmaktadır. Kurban Bayramı ve ibadetinin onlara yardım için büyük bir fırsat olduğunu düşünüyor ve her yıl olduğu gibi Türk Ocaklarının Vekâletle Kurban Kampanyası’na katılmanızı diliyorum. Geçen yılki kampanyada yapılan bağışlarla 550 kurban, zamanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştı. Yurt dışında Afganistan, Irak, Suriye’de kestirilen kurbanlar, buralarda ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza; yurt içinde ise Ankara, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, İstanbul ve Şanlıurfa’da zor şartlarda yaşamakta olan Türkmen ve Uygur soydaşlarımıza ulaştırılmıştı. Bu yıl kurbanlarınız, yurt içinde Ankara, Hatay ve Kahramanmaraş, yurt dışında ise halen bombalanan Halep ve Kerkük’te yaşayan Türkmen soydaşlarımıza ulaştırılacaktır. Kurbanlarını Türk Ocakları aracılığıyla ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza ulaştırmak isteyenler, 700 TL’yi aşağıda bulunan ve Türk Ocakları Derneği Genel Merkezi adına açılmış olan hesap numaralarına yatıracaklardır.  Kurban bağışlarını yatıran hayırsever vatandaşlarımız, vekâletlerini Türk Ocakları Genel Sekreteri Doç. Dr. Emrah ŞENEL’e vermiş olacaklardır.

Hesap: Türk Ocakları Derneği Genel Merkezi Banka:  Vakıflar Bankası Balgat Şubesi IBAN: TR74 0001 5001 5800 7304 4221 05 Banka:  T.C. Ziraat Bankası Balgat Şubesi IBAN: TR33 0001 0013 9534 2775 0450 09 Veya Trabzon Türk Ocağı Trabzon Şubesine (0533.5144728) müracaat edebilirsiniz. Not: Kurban bağışı için bankalarda yapılan işlemlerden herhangi bir masraf alınmamaktadır. Açıklamalar bölümünde adınızı, soyadınızı, kestirmek istediğiniz yeri ve telefon numaranızı yazmanız istenmektedir. İlginize şimdiden teşekkür ederken, Yüce Allah’tan Türk milletine içinde bulunduğu iç ve dış sıkıntılardan kurtulup, huzur ve mutlulukla bayram kutlayabileceği Büyük Türkiye’yi görmeyi nasip etmesini dilerim.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap