SON DAKİKA



Haber > Gündem > ''Aliye Uzun’u Cumhurbaşkanı yemin törenine kim, hangi gerekçeyle çağırdı?

''Aliye Uzun’u Cumhurbaşkanı yemin törenine kim, hangi gerekçeyle çağırdı?

18 Ağustos 2021 Çarşamba - 18:51




CHP’li Gülizar Biçer Karaca, Burhan Kuzu ile uyuşturucu baronu Zindaşti’yi tanıştırdığı öne sürülen Aliye Uzun’un Cumhurbaşkanı yemin törenine davet edildiğini gündeme getirdi.





CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Naci Şerif Zindaşti ile Burhan Kuzu’yu tanıştırdığı ortaya çıkan ve eski Adalet ve Kalkınma Partisi Beşiktaş kadın kolları başkanlığını yapan Aliye Uzun hakkında bir iddiayı gündeme getirdi. Karaca, Aliye Uzun’un resmi davetiye ile TBMM’deki yemin törenine çağrıldığını söyledi.

Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a ve TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a soru önergesi veren Karaca önergesinde tek soru yöneltti. Karaca, “Burhan Kuzu’nun yargıya talimat vererek tahliye ettirdiği uyuşturucu baronu Zindaşti’nin iş takipçisi Aliye Uzun’u TBMM’ye 2018’de Cumhurbaşkanı yemin törenine kim, hangi gerekçeyle çağırdı?” diye sordu.

TELE1’e konuşan Karaca, “Aliye Uzun’un kendisi de davet edildiğini sosyal medya hesabından davetiye ile paylaşmış. Biz oradan hareketle Meclis’e soru önergesi verdik. Eğer Meclis’e davet edildiyse hangi sıfatla davet edildiğini sorduk” dedi.

Aliye Uzun’un Instagram hesabından paylaştığı davetiye görseli şu şekilde:

 

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap