A+ A-
Yorum
10

Alihan Kuriş'in aranan kardeşi Hilmi Tuna Kuriş yurt dışına kaçarken yakalandı

Yayın Tarihi: 21.08.2026 - 10:41
Süleymancılar'ın lideri Alihan Kuriş'in aranan kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz, Marmaris'te yurt dışına kaçma hazırlığı yaparken yakalandı. Hilmi Tuna Kuriş aranırken bir iş yerinde 200 kilo altın ele geçirilmişti.
Kaynak:HABER MERKEZİ

Alihan Kuriş suç örgütü soruşturmasında firari olarak aranan iki kritik isim, emniyet güçlerinin titiz takibi sonucu kıskıvrak yakalandı.

YURT DIŞINA KAÇARKEN YAKALANDILAR

Soruşturma kapsamında haklarında uzun süredir yakalama kararı bulunan Hilmi Tuna Kuriş ile Erhan Yılmaz'ın izini süren güvenlik güçleri, şahısların kaçış planını başarılı bir istihbarat çalışmasıyla deşifre etti. Yasa dışı yollarla Türkiye'den ayrılma hazırlığı yaptıkları tespit edilen şüphelilere yönelik Muğla'nın Marmaris ilçesinde operasyon için düğmeye basıldı. İki firari şüpheli, Marmaris'in Bozburun mevkisinde yurt dışına çıkmaya çalıştıkları esnada polis ekiplerince gözaltına alındı. Yakalanan şahıslar, gerekli adli ve idari işlemlerin tamamlanması için emniyet müdürlüğüne götürüldü.

FİRARİ KARDEŞ ARANIRKEN 200 KİLO ALTIN BULUNMUŞTU

Alihan Kuriş’in kardeşi Hilmi Tuna Kuriş aranırken Ümraniye’de yaklaşık 200 kilogram külçe altın bulunmuştu. Yılmaz Kimya şirketinde bulunan altınlar sonrası Hilmi Tuna Kuriş'in şirketin yönetim kurulu üyesi olduğu ticaret sicili kayıtlarıyla belirlenmişti. Ele geçirilen ve kaynağı araştırılan altının değerinin yaklaşık 1,4 milyar lira olduğu açıklanmıştı. ?

Erhan Yılmaz hakkında ise firari Hilmi Tuna Kuriş’i sakladığı ve kaçışına yardım ettiği yönündeki değerlendirmeler üzerine yakalama çalışması yürütülüyordu.

Alihan Kuriş Suç Örgütü Soruşturmasında flaş gelişme! 206 kilo külçe altını  saklamıştı: Firari kardeş Hilmi Tuna Kuriş yakalandı - Yaşam Haberleri

Etiketler