SON DAKİKA



Haber > Gündem > Aliağa’daki yangın kaynak kıvılcımından çıkmış

Aliağa’daki yangın kaynak kıvılcımından çıkmış

12 Temmuz 2023 Çarşamba - 12:50




Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Aliağa'daki yangın bir vatandaşımızın dikkatsizliği ile çıktı.





Vatandaş, bahçede kaynak yaparken, sıçrayan bir kıvılcımdan dolayı yangın çıkıyor” dedi.

İzmir'in Aliağa ve Menderes ilçesinde çıkan orman yangınları tamamen söndürüldü. Menderes’te 270 ve Aliağa’da ise 120 olmak üzere toplam 390 hektar alanın zarar gördüğü yangınlarda, alevlerin sıçradığı 4 evden 2’i tamamen yandı. Menderes'teki yangında İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 4 personel yangından etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Yaralanan personelden 34 yaşındaki arazöz şoförü Mustafa Gürpınar hayatını kaybederken; 2 personelin tedavilerinin ardından taburcu edildiği, 1 personelin de tedavisine serviste devam edildiği öğrenildi.

Söndürme ve soğutma çalışmalarının tamamlandığı İzmir yangınları hakkında değerlendirmelerde bulunan OGM Genel Müdürü Bekir Karacabey, “Meteoroloji, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 5 ila 10 üzerinde seyretmesinin beklediğini duyurdu. Tabii bu durum ise orman yangınları riskini de beraberinde getiriyor. Bizler Orman Genel Müdürlüğü olarak ekiplerimizi seferber haline getirdik. Tabi yangının çıkmaması, yangının söndürülmesinden daha kolaydır. Ormanlar yangınlarının yüzde 90 insan kaynaklıdır. Dün Menderes ve Aliağa'da yangın vardı. Aliağa'daki yangın bir vatandaşımızın dikkatsizliği ile çıktı. Vatandaş, bahçede kaynak yaparken, sıçrayan bir kıvılcımdan dolayı yangın çıkıyor. Yani en ufak ihmal, dikkatsizlik ve kıvılcım anında büyük bir yangına neden oluyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyorum” diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap