SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ali Yalçın: Sırada ilave ek zam olmalı

Ali Yalçın: Sırada ilave ek zam olmalı

03 Ocak 2023 Salı - 14:00




Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon rakamları hakkında "Sıradaki ilave ek zam olmalı" dedi.





Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının ardından sosyalmedya hesabı üzerinden paylaşımda bulundu.

Yalçık söz konusu paylaşımında kamu görevlilerine ek zam verilmesi gerektiğini söyledi. İşte Ali yalçın'ın twitter üzerinden yaptığı o açıklama:

"TÜİK Aralık ayı enflasyon oranının yüzde 1,18 açıklanmasıyla birlikte; yıllık enflasyon yüzde 64,27, enflasyon farkı yüzde 7,84 ve kamu görev./emeklilerinin maaş/ücretlerine yüzde 8 Toplu S. artışıyla beraber yansıyacak oran yüzde 16,47 olarak belli oldu.

2022 yılında küresel ekonomik krizin yansımasıyla oluşan enflasyonist durumdan kamu görevlilerimizi korumak için maaş/ücretlere toplamda %87 artış yapılmış, Gelir V.muaf., Sözleşmeliye kadro ve Ek Gösterge düzenlemesi gibi çalışma hayatına yönelik birçok önemli adım atılmıştır.

Haklı beklentilere cevap verecek şekilde asgari ücrete yapılan artış, sabit gelirlinin korunması yönünde gösterilen iradenin önemli bir yansımasıdır. Asgari ücrete oran/tutar bazında yapılan tarihi artışı gerekçe kılan piyasa gerçekleri, kamu görevlilerimiz için de geçerlidir.

2023 yılının ilk müjdesi, 2022 yılındaki kararlı iradeyi devam ettirir nitelikte kamu görevlilerimize verilecek “ek zam” olmalıdır. Devletimizin gücü ve paydaşlığıyla; yüzde 16,47 artışa ilave yapılacak “ek zam” kamu görevlilerimizi/emeklilerimizi rahatlatacak, unutulmayacak."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap