SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ali Babacan : 120 milyar doların nasıl yok edildiği tek tek anlattı

Ali Babacan : 120 milyar doların nasıl yok edildiği tek tek anlattı

23 Eylül 2020 Çarşamba - 12:51




DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümetin para politikasıyla çarpıcı ifadeler kullandı. Babacan "Bunlar daha iyi günler" dedi.





Korona virüsü atlatan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan FOX TV’de “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” programına katıldı.

TÜİK tarafından açıklanan tüketici güven endeksi verilerini değerlendiren Babacan, “Rakamı ister 80 ister 90 açıklayın. Verilerle oynayarak güveni artırmak beyhude çaba. İnsanlarımız gerçekleri görüyor. Hangi veriye bakarsanız bakın Haziran 2018’den sonra tepetaklak” ifadelerini kullandı.

"DOLAR KURUNU 7'NİN ALTINDA TUTMAK İÇİN..."

İktidarın para politikasını eleştiren Babacan, “Para politikası yanlış, çünkü Merkez Bankası bağımsız değil. Dolar kurunu 7’nin altında tutmak için 120 milyar doları yok ettiler. Merkez Bankası'nın net rezervi eksi 30 milyar dolar. Bunlar daha iyi günler. Merkez Bankası, hükümetin sözüyle hareket ettiği için durum bu hale geldi. Hükümetin, elin ayağını Merkez Bankası’ndan çekmesi lazım” diye konuştu.

HÜKÜMETE UYARI


Babacan, orta vadeli ekonomi planının zamanı geçmesine rağmen açıklanmadığını ifade ederek "Dolar kurunun yükselmesinin önüne geçmek için bir adım atılmış olurdu. Hükümeti bir kez daha 8 Ağustos'ta yayınladığımız çözüm önerilerini uygulamaya çağırıyoruz” dedi.  

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap