SON DAKİKA



Haber > Gündem > Alaattin Aktaş: "Ankara'da Nebati ile Şahap Kavcıoğlu gerginliğini duymayan kalmadı"

Alaattin Aktaş: "Ankara'da Nebati ile Şahap Kavcıoğlu gerginliğini duymayan kalmadı"

16 Şubat 2022 Çarşamba - 10:04




Dünya yazarı Alaattin Aktaş, Ankara'da Nureddin Nebati ile Şahap Kavcıoğlu gerginliğini duymayanın kalmadığını belirtti.





Dünya yazarı Alaattin Aktaş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında bir gerginlik olduğunu söyledi. Aktaş, "Faizle ilgili yaklaşımlarının farklılığı yüzünden mi anlaşmazlık doğmuştur?" diye sordu.

Aktaş, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında "Ankara’da Maliye Bakanı ile Merkez Bankası Başkanı’nın arasının limoniden öte çok açık olduğunu duymayan kalmadı" dedi.

Nebati’nin Londra’da yaptığı toplantılarda yanında Kavcıoğlu’nun bulunmamasının gerginliğin tipik işaretlerinden birisi olduğunu söyleyen Aktaş, şunları yazdı:

" Bakan Nebati’nin politika faizinin önemini yitirdiğine ilişkin sözleri, üstelik bunu “başarmış olmak gibi” lanse eden yaklaşımı acaba Merkez Bankası’nda bir rahatsızlık oluşturmuş mudur? Politika faizi önemsiz hale getirilince ve bu açık açık söylenince Merkez Bankası bundan rahatsızlık duymuş mudur? Nebati ile Kavcıoğlu’nun arası, bu yüzden mi pek sıcak değildir? Nebati’nin Londra seyahatinde Merkez Bankası Başkanı’nın bulunmaması da zaten bu sorunun büyüklüğüne ilişkin tipik işaretlerden biridir.

Yoksa iki isim arasında, hani pek ihtimal vermiyoruz ama, faizle ilgili yaklaşımlarının farklılığı yüzünden mi anlaşmazlık doğmuştur?

Ne bilelim; acaba yarınki toplantıda Nebati faizi indirmek istemekte ama Kavcıoğlu buna karşı mı çıkmaktadır? Ya da tersi midir? Veya Merkez Bankası faiz artışı istemekte, bu yüzden mi sorun yaşanmaktadır?

Tüm varsayımlar anlamsız. Faiz konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ne derse o olur, bu kadar!"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap