SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akşener'den Tunç Soyer'e tepki! Buna gerek yoktu, dikkatli olmalıyız

Akşener'den Tunç Soyer'e tepki! Buna gerek yoktu, dikkatli olmalıyız

13 Eylül 2022 Salı - 16:53




İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinliklerinde yaptığı konuşmayı eleştirdi.





İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün FOX TV’de ekrana gelen ‘İlker Karagöz ile Çalar Saat’ programında açıklamalarda bulundu.

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü etkinliklerinde Osmanlı’yı hedef aldığı konuşmasında, “100 yıl önceydi bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içindeydi. Gençleri, kadınları, çocukları, geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün bir milleti ateşe attılar. İnsanlık onurumuzu, bağımsızlık tutkumuzu ve yaşam hakkımızı ayaklar altına aldılar ve teslim oldular.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e de bugünkü FOX TV  yayında, ‘Tunç Soyer’in sözleri sizi rahatsız etti mi?’ diye soruldu. Akşener, “Cumhur İttifakı’nın yaratmaya çalıştığı atmosfere karşı dikkatli olmalıyız.” dedi.

Meral Akşener’in Tunç Soyer’in konuşmasına ilişkin yorumu şöyle:

“Tunç Soyer'in sözünü daha evvel dinlememiştim. Bugün burada olacağım için baktım. Aslında Atatürk'ün sözlerini ‘olabilirler’ sözünü hüküm cümlesi olarak kurmuş, orada sorun var. Yani hüküm cümlesi olarak kurduğu için… Bu dönemde bu iktidarın, Cumhur ittifakı'nın bizimle ilgili yaratmaya çalıştığı atmosfere ve ekonomideki ağırlığının, kötülüğün, işsizliğin, yokluğun, yoksulluğun kapatılması için ortaya koyabilecekleri her bir hatamızın onlar üstünde tepiniyor. Bunlardan kaçınmamız lazım geldiğine inanıyorum. Bu tür hüküm cümleleri genellikle toplumu rahatsız eder. Bu netlikte söylüyorum. Dolayısıyla gerek yoktu. Hatta ihanet içinde olabilirler diye geçer Atatürk'ün sözü… Bu şekilde bu kalıp halinde söylense problem yok. Zaten toplumu yeteri kadar bölündü. Parçalandı, kutuplaştırıldı. Bizim cenahın yani Millet İttifakı'nı oluşturan yapıların ya da siyasi yapıların daha sağduyulu, daha dikkatli olmasında fayda var.

Yıllardır Osmanlı veya Cumhuriyet dendi, yıllarca Atatürk veya Abdülhamit Han dendi. Yıllarca demokrasi veya cumhuriyet dendi. Yıllarca laiklik veya din dendi. Bunların hepsi çok hatalı veyalar. Bunun yerine Atatürk ve Abdülhamit Han, Osmanlı ve Cumhuriyet, demokrasi ve cumhuriyet, laiklik ve din, laiklik ve hukuk diyebilmeliyiz. Artık bunları aşmamız lazım. Çünkü öbürleri her türlü egzecere  edilmeye, çarpıtmaya müsait her cümlenin üzerinde tepiniyorlar.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap