SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKP'li belediyede skandal: Cübbeli Ahmet'in akrabası oraya çökmüş

AKP'li belediyede skandal: Cübbeli Ahmet'in akrabası oraya çökmüş

19 Nisan 2022 Salı - 14:22




Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Mahmut Ünlü'nün damadının ağabeyine ait inşaat firmasının AK Partili Tuzla Belediyesinde halka ait plaja çöktüğü ortaya çıktı.





Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Mahmut Ünlü'nün damadının ağabeyi Mehmet Muhittin Palazoğlu'na ait Vesen Yapı Şirketi’nin AK Partili Tuzla Belediyesi'nde denize sıfır arazisi üzerine yaptığı “yalı projesine” halk plajını da projeye dahil ettiği ortaya çıktı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İller Bankası’nın İstanbul Tuzla’daki arazisine yapılan projenin ihalesi 2019 yılında yapıldı. İhaleyi Vesen Yapı Şirketi-Osman Acar Limited Şirketi Ortak Girişimi aldı ve 540 milyonluk sözleşmeye imzalandı. Arazi üzerine yapılan ve “Mercan Tuzla Vesen Yalıları” adı verilen konut projesinin satışları da geçen aylarda başladı.

SADECE SİTE SAKİNLERİ KULLANACAK

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, ihaleyi alan Vesen Yapı Şirketi yetkilileri plajın halka kapatıldığı ve konut projesine dahil edildiğini şu sözlerle aktardı:

"Daire satış fiyatlarımız 1 milyon 360 bin dolardan başlıyor. Kuru 13 TL’ye sabitledik ve 17 milyon 680 bin TL’ye tekabül ediyor satış başlangıç fiyatlarımız. Denize sıfır bizim projemiz. Sağlık Bakanlığı tarafından mavi bayrak verilen ve girilen bir plaj. Kamuya ait bir alan ama sadece site sakinleri kullanabilecek bu alanı. Çünkü zaten güvenlik açısından da etrafı kapalı olacak. Çok eskiden burası belediye plajı olarak geçiyordu ama uzun süredir kullanılmıyordu." 


AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI: BANA BİLGİ GELMEDİ

AKP’li Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı ise "Kıyı kenar çizgisindeki alanlar devletten izin alınmadan kullanılamaz. İzin almaları lazım devletten ve ilgili kamu kurumlarından. Onlar izin aldılar mı bilmiyorum. Biz sadece inşaat ruhsatını veriyoruz belediye olarak. Eğer böyle bir şey yaptılarsa da kendilerinin bileceği bir konu bu. Kıyı kenar çizgisindeki tüm alanlar halka açıktır ama kanunen gidip kiralarlarsa ben buna bir şey yapamam. İnşaat falan yapıldığına dair de bana bir bilgi gelmedi” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap