SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKP'den Berat Albayrak'a övgü: Alkışlanmalı, Türkiye için bir milat

AKP'den Berat Albayrak'a övgü: Alkışlanmalı, Türkiye için bir milat

07 Aralık 2021 Salı - 12:37




AKP MKYK Üyesi Emre Cemil Ayvalı, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptığı dönem için "Türkiye ekonomisi için bir milat" dedi.





AKP MKYK Üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden 2020'de istifa etmesinin ardından sessizliğe bürünen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ı öve öve bitiremedi.

BBN Türk TV'de Tarkan Kaleli ve Ekonomist Erdal Özel’in sunduğu programa konuk olan AKP'li Emre Cemil Ayvalı "Berat Albayrak Türkiye ekonomisi için bir milat" sözlerini kullandı.

Emre Cemil Ayvalı, “Berat Albayrak’ın bu işler için bir milat olduğu kanaatindeyim. Doğrudan kendisini konumlandırmak en azından benden daha uzman ekonomist ve siyasetçilerin işi, ama yaptığı işlerin çok kıymetli olduğu kanaatindeyim. Bir kere her şeyden önce özellikle bizim bu sondaj gemileri üzerindeki hamlesi bence orta ve uzun vadede döviz kurunun üzerimizdeki baskısını azaltacak çok ciddi hamlelerden biri olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

"ALKIŞLAMAK GEREKİR" DEDİ

Berat Albayrak’ın Türkiye ekonomisine katkı sunduğunu iddia eden Ayvalı, ”Bunlar Berat Albayrak’ın özellikle cesur ve ciddi bir hamlesiyle oldu. Tabi arkasında Recep Tayyip Erdoğan gibi siyasi lider bir siyasi irade söz konusu olmasaydı bunların hiçbirisi olmazdı. Ama bu noktada hem Enerji Bakanı olarak hem de Hazine ve Maliye Bakanı olarak ortaya koyduğu vizyonu alkışlamak gerekir. Ben özellikle bu ihracat artışında üretimin öne çıkmasında daha önce çok basit malları bile ithal ettiğimiz bir ekonomik büyüme modelinden bugün artık kendi ürettiğimiz malların daha çok ön plana çıktığı bir ekonomik modeline geçmemizde Berat beyin katkısının yadsınamaz olduğu kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.


"NASIL BİR KATKI SAĞLADI" TEPKİSİ

AKP'li Emre Cemil Ayvalı'nın Berat Albayrak için "Berat Albayrak’ın bu işler için bir milat olduğu kanaatindeyim. Türkiye ekonomisine ciddi katkı sundu" sözlerine ise kamuoyundan tepki geldi.

AKP'li Ayvalı'ya "Berat Albayrak Türkiye ekonomisine nasıl bir katkı sağladı" sorusu yöneltilerek Ayvalı sert dille eleştirildi.

Ayrıca Merkez Bankası'nın 128 milyar dolar rezervinin eritilmesinin sorumlusu olan Berat Albayrak'a eleştiriler diğer yandan da devam ediyor.

Kamuoyu " 128 milyar dolar nerede" sorusunu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Berat Albayrak'ın cevaplamasını beklemeye devam ediyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap