SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKP'de Kavala kararı rahatsızlığı! Kapılar ardında 'zulüm var' diyor

AKP'de Kavala kararı rahatsızlığı! Kapılar ardında 'zulüm var' diyor

29 Nisan 2022 Cuma - 12:21




Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası AK Parti içinde rahatsızlığa neden oldu. Elif Çakır, 'kapalı kapılar ardında Osman Kavala'ya zulüm olduğu dile getiriliyor' dedi.





Karar gazetesi yazarı Elif Çakır, çoğu AK Partili siyasetçinin kapalı kapılar ardında, Gezi Parkı davasında Osman Kavala hakkında verilen karardan rahatsız olduğunu dile getirdi.

“Tam 4,5 yıldır utanç verici bir gösteriyi izliyoruz.” diyen Elif Çakır, “Bu kadarını vicdan sahibi hiç kimse beklemiyordu. Sabah akşam adalet diyen, inandıkları dinin “adil olun” emrine rağmen adaletin tecelli etmemesi için ellerinden geleni yaptılar. Vicdanları hiç rahatsız olmadı, bir insana haksızlık yapmanın günahını yok saydılar, umursamadılar. Vahim olanı “adalet, hak, hukuk” diye diye adaleti, hukuku, kul hakkını hiçe saydılar.” dedi.

AKP'Lİ SİYASETÇİLERİN ÇOĞU KAVALA'YA ZULÜM OLDUĞUNU DİLE GETİRİYOR

Karar yazarı Elif Çakır, “Osman Kavala’nın suçsuz olduğunu bilmiyorlar mı? Hepsi biliyor. AK Partili siyasetçilerden Osman Kavala’nın suçlu olduğuna inanan biri var mı? Yok. AK Partili siyasetçilerin çoğu kapalı kapılar ardında Osman Kavala’ya yapılanın zulüm olduğunu dile getiriyor. Osman Kavala’ya yapılanın zulüm olduğunu kamuoyu önünde dile getirseler Osman Kavala 4,5 yıldır haksız yere cezaevinde tutulmazdı, iktidarlarının eli mahkemenin üzerinde baskı unsuru oluşturmaz, hakimler hukuka, adalete uygun karar verirlerdi.” değerlendirmesinde bulundu.

BU HAKSIZ KARAR ÜLKEMİZİN HUKUK DEVLETİ OLMADIĞINI İLAN ETTİ


“İktidar bütün gücünü kullanarak bir işadamını yaşayan ölü haline gelmesi için elinden geleni yapıyor.” ifadesini kullanan Elif Çakır, “Yargıçlar da önündeki adalet terazisini kenara atıp, siyasi iktidarın yönettiği suçlamaya göre karar verdiler. Ve bu haksız mahkumiyet kararı ile ülkemizin hukuk devleti olmadığı bütün dünyaya ilan edilmiş oldu. Ve hepimizin adalete, hukuka olan azıcık umudumuzu yok ettiler. Osman Kavala ve arkadaşları hakkında verdikleri karar bir karabasan gibi çöktü üzerimize. Çok üzgünüm, ülkem adına. Bu ülke hepimizin ve bu ülke bunu hak etmiyor…” diye yazdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap