SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKP yenilgiyi peşinen kabul ediyor! "Acizlik yaşanıyor"

AKP yenilgiyi peşinen kabul ediyor! "Acizlik yaşanıyor"

05 Mayıs 2022 Perşembe - 11:46




AKP'nin ekonomi konusunda yenilgiyi peşinen kabul ettiğini belirten Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, "Dört dörtlük bir acizlik yaşanıyor." yorumunda bulundu.





AKP iktidarının ekonomi yönetiminde oldukça başarısız olması TÜİK tarafından bugün açıklanan enflasyon rakamı ile bir kez daha ortaya çıktı. Milli Gazete yazarı Zeki Ceyhan, ekonomi yönetiminde oldukça başarısız olanların yandaşlarına “ekonomi tartışmalarından” kaçınmaları yolunda uyarılarda bulunmaya başladıklarını duyurdu.

"YENİLGİ PEŞİNEN KABUL EDİLİYOR"

Yaşanan bu durumun "ekonomide iplerin ucunu elimizden kaçırdık bir tartışmaya girerseniz kaybetmeniz kaçınılmaz" demek olduğunu belirten Ceyhan, "Evet, ekonomiyle ilgili hiçbir tahminleri tutmayan ve ileri sürdükleri tarihlerin hiçbirinde dedikleri gerçekleşmeyenler şimdi yandaşlarını “ekonomi tartışmalarına girmeyin” diye uyarma ihtiyacını hissediyor olmalılar. Yani yenilgi peşinen kabul ediliyor." yorumunda bulundu.

"Peki, ekonomi tartışmalarına girmemeleri kendileri için bir çözüm yolu olabilir mi?" diye soran Zeki Ceyhan şöyle devam etti:

"Onlar istedikleri kadar “ekonomi tartışmalarından” uzak durmaya çalışsınlar!

Hiç kuşkusuz muhalefet ekonomide yaşanmakta olan sıkıntıları tartışmayı sürdürecektir.

Zaten muhalefet tartışmasa bile piyasalar ekonominin içinde bulunduğu durumu açık seçik ortaya koymaktadır.

İktidar sözcüleri her ne kadar şimdi yüksek de olsa enflasyonun yakında düşeceğini ileri sürseler de bir süre sonra kendi beklentilerini de yükselterek bu konuda söylediklerinin inandırıcı olmadığını itiraf etmiş olmuyorlar mı?

Ekonomi iktidarın en önemli sorunlarından biri!

Diğer konularda da iktidarın başarılı olduğu söylenemez ama ekonomi konusunda başarısızlık o kadar göz önündeki konuyla ilgili tartışmalara girmeyerek bunu gözlerden uzak tutmaları adeta imkânsız gibi bir şey!

İktidarın en büyük yanılgısı ekonomideki başarısızlıklarını kabul etmemeleri!

“Hata yaptık, yanlış kararlar aldık ve ekonomi böylesine bir açmaza girdi” deme yerine suçu hep başkalarının üzerine atarak aklanmaya çalışıyorlar.

Kimi zaman “dış güçler” suçlanıyor.

Kimi zaman “zincir marketler” sorumlu tutuluyor.

Kimi zaman “çok kâr etme peşinde koşan muhteris tüccarlar” günah keçisi ilan ediliyor.

Ama hiçbir zaman “biz hata yaptık” denilmiyor.

Böyle denilmeyince de “ekonomik tartışmalardan” kaçma zorunluluğu ortaya çıkıyor.

Ve yandaşlarını uyarma ihtiyacını duyuyorlar.

Evet, ekonomide dört dörtlük bir acizlik yaşanıyor."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
AKP

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap