SON DAKİKA



Haber > Gündem > AKP bunu da yaptı! Bakan Nebati'nin yardımcısı faiz için dua istedi!

AKP bunu da yaptı! Bakan Nebati'nin yardımcısı faiz için dua istedi!

09 Ocak 2022 Pazar - 16:41




Faizle savaşıyor gibi görünen AK Parti iktidarı bunu da yaptı. Hazine Bakanı Nebati'nin yardımcısı Murat Zaman, -haram olan- yeni mevduat sistemi için, ""Dua edin de tutsun!" dedi.





Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan, "Nas var, faiz haram" demesine rağmen 20 Aralık gecesinde açık açık vatandaşı faize davet etmişti.  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da 'haram' fetvası verilen yeni TL mevduatı sistemine Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Murat Zaman, TBMM'de dua istemesi AK Parti iktidarının geldiği noktayı gözler önüne serdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bireysel Emeklilik Sistemine ilişkin gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Zaman, kur korumalı mevduat sistemi için; "Dua edin de tutsun!" dedi.

"Gelişmekte olan ülke olarak, Türkiye için en büyük problem kurlardaki oynaklık’’ diyen Bakan Yardımcısı Zaman, yeni hesap türü için, ‘‘Bu üründe amacımız oynaklığı yok etmek. Oynaklığı nasıl yok edeceğiz? Şimdi, burada biraz da finansal davranış psikolojisi devreye giriyor. Oynaklığa neden olan bir yatırımcı tipi var. Biz bu yatırımcı tipine bu oynaklığı azaltabilmek için başka bir yer gösteriyoruz. Hani, dua edin de bu ürün gerçekten tutsun, oynaklık azalsın’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan Murat Zaman, Nureddin Nebati'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna oturmasından sonra 22 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Bakan yardımcılığına atandı. Murat Zaman daha önce, Hazine ve Maliye Bakanlığı Finansal Piyasalar ve Kambiyo Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap