SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akıncı davası sanıkları cezasız kalmadı

Akıncı davası sanıkları cezasız kalmadı

28 Kasım 2020 Cumartesi - 11:36




TBMM'ye ilk bombalı saldırıyı düzenleyen eski pilot yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı, "yönetici" sıfatıyla Akıncı Üssü'ndeki bütün eylemlerden sorumlu tutularak, 79 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 901 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edildi.





Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davanın sanıklarının, güvenlik güçleri ve sivilleri hedef alan eylemleri cezası kalmadı.

Bu sanıklar arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) bombalayan ve Akıncı Üssü'ndeki darbe faaliyetlerini yöneten isimlerden eski pilot yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı da yer aldı.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Balıkçı, darbeden yaklaşık bir ay önce komutanlığını yaptığı 143. Filo'dan eski Harekat Komutanı kurmay albay Ahmet Özçetin'in emrine atandı. Bunun üzerine yıllık izin hazırlıkları yapan Balıkçı, darbe girişimi yapılacağını öğrenince izne çıkmaktan vazgeçti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap