SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akdeniz'in yorumu

Akdeniz'in yorumu

02 Temmuz 2015 Perşembe - 09:33








Ali Rıza Akdeniz, Trabzon siyasetinde tanınan ve sevilen isimlerindendir. Doğru bildiğini  ezilmeden büzülmeden söyleyen ender isimlerin başında gelir. Trabzon siyasetinde üslubu ve mütevazılığı ile akılarda yer edinen Ali Rıza Akdeniz ile dün sohbet etme imkanı bulduk. Akdeniz son dönemde siyasete ara vermesine rağmen AK Parti hareketinin Trabzon'daki önemli isimlerinden biri. Öyleki Merhum Erbakan Hoca'ya karşı başlatılan yenilikçi hareketin öncülerinden biriydi. O dönem Türkiye'de birçok il başkanını ikna etmek ona düşmüştü. AK Parti kurulurken aktif çalışsa da görev almamasına rağmen bir dönem sonra il başkanı seçildi. İl başkanlığı döneminde gücü adaletle idare etme yolunu seçti.

Parti teşkilatlarını dinamik tutmak için çaba harcadı ve bunu da aslında başardı. Birlikte çalıştığı il yönetimi ile il genel meclis üyeleri hala siyasette aktifler. Akdeniz ile o dönem siyaset yapanlar bugün yine siyasette vitrin isimler. Akdeniz ülke siyasetinde Abdullah Gül'ün hayatını anlatan kitabın yazarını sert dille eleştirse de Sayın Gül'ün bu tür işlere de ihtiyacı olmadığının altını çiziyor. Abdullah Gül, Türk siyasetinde şu anda tek konuşulan isim. Yani vatandaşın lider aramada gideceği tek adres Sayın Gül olmasına rağmen bunca aceleciliğini anlamış değilim. Sayın Gül'ün yanındaki danışman veya ekibi sabırlı olmalı.

Bu zor süreçte kardeşlik hukuku gözetmelidir. AK Parti teşkilatları kendisini çek edecek. Şımarmayacak, halkın arasında olacaklar. Zengin 'Kadillak' tipli araçlarla halka giderseniz halk bundan hoşnut kalmaz. AK Parti gençliği denen bir teşkilatı yok. Sadece facebook ve sosyal medya kendi fotoları hariç kendileri yoklar. Bakın, bu dönem gençlik AK Parti'ye oy vermedi.  Bu iyi analiz edilmeli. Bu davanın kendi evlatlarının kolunu keserseniz sıkıntı kaçınılmaz olur. Siyaset yapanlar sabırlı olacak, ben hep söylüyorum, sabır ve örnek; işte Ahmet Metin Genç…

Sabretti, yerinde durdu, harakiri yapmadı, küsmedi, halk tarafından çok sevilmesine rağmen kendisine yer aramadı, 'Ben buraya aitim' dedi ve Allah ona şimdi belediye başkanlığını nasip etti. Sayın Genç'in siyasi duruşunu ve sabrını hep takdir etmişimdir. Şimdi bu halk Genç'e belki yarın daha farklı bir görev biçecek. Demek ki siyasette sabır ve duruş önemli.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap