SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akaryakıt fiyatları zamlandı! Vatandaş çareyi kontak kapatmakta buldu

Akaryakıt fiyatları zamlandı! Vatandaş çareyi kontak kapatmakta buldu

13 Aralık 2021 Pazartesi - 16:45




Akaryakıt fiyatlarına yapılan zam sonrasında vatandaşlar çareyi kontak kapatmakta buldu. TÜİK verilerine göre akaryakıt satışlarında büyük düşüş yaşandı.





Akaryakıt kalemlerinden motorin ve benzine geçen hafta büyük zam geldi. Benzin 77, motorin ise 66 ve 31 kuruş olmak üzere iki kere zamlandı. Benzin ve motorin fiyatları “psikolojik sınır” olan çift haneli fiyatlara dayandı. Bir ayda 2 TL'den fazla zamlanan akaryakıt fiyatlarına karşı vatandaşlar çareyi kontak kapatmakta buldu. 

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) ekim ayına ilişkin perakende satış endeksleri sonuçlarını açıkladı. Verilere göre, otomotiv yakıtı satışlarındaki düşüş dikkat çekti.

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ekimde bir önceki aya göre yüzde 0,9 artış gösterdi. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 0,6, gıda dışı satışlar yüzde 1,6 yükselirken, otomotiv yakıtı satışları yüzde 0,8 azaldı.

SANAYİ VE İNŞAAT ENDEKSLERİ

Sanayide takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ekimde yıllık bazda yüzde 52,8 artış kaydetti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi ciro endeksi ise ekimde bir önceki aya göre yüzde 7,5 arttı.


İnşaat sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 37,6 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinde bir önceki aya göre yüzde 3,7 yükseliş gerçekleşti.

TİCARET VE HİZMET ENDEKSLERİ

TÜİK’e göre takvim etkisinden arındırılmış ticaret ciro endeksi, ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 42,1 yükseldi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi de bir önceki aya göre yüzde 6,4 arttı.

Hizmet sektöründe takvim etkisinden arındırılmış ciro endeksi, ekimde yıllık bazda yüzde 59,4 artış gösterdi. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış hizmet ciro endeksi de bir önceki aya göre yüzde 4,8 yükseliş kaydetti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap