SON DAKİKA



Haber > Gündem > Akar: Sorunlarımızın diyalog yoluyla çözülmesinden yanayız

Akar: Sorunlarımızın diyalog yoluyla çözülmesinden yanayız

01 Ocak 2022 Cumartesi - 15:28




Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'la ilişkiler konusunda yaptığı açıklamada "Sorunlarımızın diyalog yoluyla, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yanayız" dedi.





Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ege ve Doğu Akdeniz'de son dönemde yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yunanistan ile yaşanan sorunları hatırlatan Akar, "Biz sorunlarımızın görüşmeler, diyalog yoluyla uluslararası hukuk, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yana olduğumuzu her zaman söylüyoruz" diye konuştu. Bu anlamda başlatılan istişari görüşmeleri, NATO bünyesindeki görüşmeleri hatırlatan Akar, güven artırıcı önlemler çerçevesinde gerçekleştirilmesi planlanan dördüncü toplantı için Yunan yetkilileri davet ettiklerini söyledi.
Akar ayrıca, "Sorunlarımızın diyalog yoluyla, iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde çözülmesinden yanayız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kimseye tehdit olmadığını, sorunların görüşmeler yoluyla çözümünden yana olduğunu yineleyen Akar, "Türkiye, dost ve müttefikleri için güvenilir, etkin ve güçlü bir müttefiktir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap