SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Saray'ın ısınması Bayburt'a eşdeğer

AK Saray'ın ısınması Bayburt'a eşdeğer

14 Ocak 2015 Çarşamba - 15:41




Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için harcanan 10 milyon liralık bedelin Bayburt ilinin ısıtılabileceğini vurguladı.





Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın (Ak Saray) doğalgazla ISITMA 10 milyon lira oldugu açıkladı bedelinin. Oda, Saray'ın mal ısınma Ile Bir sezonda Bayburt ilinin ısıtılabileceğini vurguladı.

"AYLIK 10 MİLYON TL maliyeti"

Ak Saray'a İlişkin açıklamalarıyla dikkatleri Üzerine çeken Mimarlar Odası AnkaraŞubesi mal, basın toplantısıyla bu sefer de Saray'ın 'ISITMA bedeli'ni açıkladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çarpıcı Rakamlar açıklayan Saray'ın 6 aylık ISITMA bedelinin 10 milyon liranın oldugunu söyledi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Isıtma doğalgaz Sarayın 6 aylık 10 milyon lira Olarak kent Izleme merkezi uzmanlarımız Tarafindan hesaplandı. 6 ay kış, 6 ay yaz Olduğu düşünülerek Hesaplamalar Yapıldı mal. Sarayın Günlük 12 saat ısıtıldığı tahmini Üzerinden maliyet hesaplandı. Oysa Günlük 12 saat Ile o büyüklükteki Bir binanin ısıtılmayacağını düşünüyoruz, Muhtemelen 24 saat ısıtılıyordur. Hesaplamalar en az Üzerinden yapıldı. Isıtma Sureleri farklıysa Daha Rakamları bulabilir ciddi maliyet. "Şeklinde konuştu.

"DOĞALGAZ TÜKETİMİ 8 BİN 333 HANEYE BEDEL"

Candan, Saray'ın ısınma maliyetiyle Bir sezonda Bayburt ilinin ısıtabileceğine dikkat Çekerek şöyle konuştu: ". 1. Derece Doğal Sit Alanı'na Yapılan saraya harcanan onu Bir kuruş hukuksuz Bir inşaata harcanmıştır Kış ayındayız, yoksullar, evsizler üşürken Yöneticiler ısınmak 10 milyon lira tıklayın doğalgaz parası harcıyor. Onun Doğalgazlı Olduğu Gibi Yıllık Sıcak Su'yu da da da kullanılıyor. Sıcak Su'nun bedeli var liranın 12 aylık Yıllık Sıcak Su bedeli de 2 milyon Türk Lirası. Aylık 166 bin 666 evde. Asgari 167 kisi sadece sadece sadece sadece sarayın Sıcak suyu bedeline çalışıyor. Halkımızın Aylık Ücretli doğalgaz tüketim bedeli 6 ayda bin 200 lira civarında. Sarayın Bir sezonluk doğalgaz Tüketimi 8 bin 333 haneye bedel Bir tüketim oluyor. Bir hanenin Dört kişilik Bir Ailenin yaşadığını düşünürsek 34 bin kişiyi ısıtır.Bayburt'un yarısını ısıtır. Bayburt'un Yüzde yirmisinin doğalgaz kullandığını düşünürsek Sadece Bir Kista Bayburt ilini tamamıyla ısıtmaya yeter. harcandığını Saraysa vergilerimizin, israf gözler Önünde duruyor ziyaretinde satafat. "


PROJE Mimarlıkta Sanatta BEDELLERİ 200 NEZDİNDEKİ Lirası A.Ş.

Göster onun, "Mimari projeler Odamızda Mesleki denetime gelir proje maliyeti hesaplanır Ettik. Çevre Ile Karşı karşıyayız liradan Şehircilik Bakanlığı'nın değerlerinin çok çok uzerinde inşaat maliyet hesaplandığında Ve Statik olan, Tesisat, peyzaj mimari ziyaretinde Projelerinin çizilmesi gerektiğini hatırlatan Candan tıklayın inşaat. Birim maliyeti 5 bin Toplam Olarak mimari / statik / mekanik Projelerinin çizilmesi Mesleki 200 milyon lira YAPILMASI kontrollerinin Ettik. Sadece projesi tr az 200 milyona çizilmiştir. Sarayda israf çok Büyük ziyaretinde doğalgazı, elektriği su faturalarıyla da durmayan Bir israf Var. "ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap