SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'nin "Rus meclis üyesi" açılımı

AK Parti'nin "Rus meclis üyesi" açılımı

20 Şubat 2014 Perşembe - 16:40




AK Parti Konyaaltı Belediyesi meclis üyeliğine kontenjan birinci sıradan, 6 yıldır Antalya’da yaşayan 34 yaşındaki Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı





AK Parti Remzi Sadi ile gireceği seçimlerde yaklaşık 10 bin Rus’un yaşadığı Konyaaltı ilçesinde, 6 yıl önce Antalya’ya yerleşen 34 yaşındaki Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı’yı 30 Mart yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi kontenjan birinci sıradan adayı gösterdi. 4 çocuk annesi İrina Balcı, Antalya’da ilk kez yabancı uyruklu bir meclis üyesi adayı oldu. Moskova Devlet Üniversitesi uluslararası Hukuk Fakültesi mezunu Balcı, Büyükşehir Belediye Meclisi’ni temsil edecek 101 meclis üyesinden biri olacak. 137 bin seçmenin bulunduğu Konyaaltı ilçesinde, Belediye Başkan adayı Remzi Sadi ve meclis üyesi adayı İrina Balcı bölgelerinde seçim çalışmalarına başladı. "TÜRK VATANDAŞI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM" Türkiye ve Antalya’yı çok sevdiğini belirten İrina Balcı, Antalya’ya 6 yıl önce geldiğini 5 yıl öncede Türk vatandaşı olduğunu söyledi.Antalya’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşları temsil etmek için meclis üyesi adayı olduğunu kaydeden Balcı, “Türk vatandaşı olmaktan gurur duyuyorum. Problemlerimizi çok iyi biliyorum, arkadaşlarımızın temsilcisi olarak aday oldum. Türkiye’ye faydalı olmasını diliyorum. Rus ve Türk halkları arasında çok güzel dostluklar var. Avrupa'da fazla Rus yok ama Türkiye'de Ruslar çok. Biz Türkiye de yaşamak istiyoruz" dedi. Remzi Sadi’nin meclis üyeliği teklifi ettiğini belirten İrina Balcı, Remzi Sadi ile birlikte Konyaaltı bölgesinde güzel projelere imza atacaklarını ifade etti. AK Parti Konyaaltı Belediye başkan adayı Remzi Sadi, İrina Balcı’nın yalnızca Rusların değil Konyaaltında yaşayan tüm yabancıların temsilcisi olacağını söyledi. "RUS DEĞİL, TÜRK VATANDAŞI" Konyaaltında 10 bin Rus’un yaşadığını belirten Remzi Sadi ise, "İrina Balcı Rus vatandaşı değil Türk vatandaşı. Konyaaltı’nda yaşayan bir vatandaşımız. Konyaaltı’nda her milletten vatandaş yaşıyor. Biz Konyaaltı’nda ‘yüzde yüz gülen yüz’ hedefiyle yola çıktı. İrina Balcı yalnızca Rus değil, Konyaaltı'ndaki tüm yabancı uyruklu vatandaşları temsil edecek. Rus, Ukrayna, Alman, İngiliz herhangi bir ülkeden tercihini Konyaaltı’ndan yana seçmiş vatandaşlarımızı temsil edecek. Konyaaltı’nda birlikte kucaklayacağız, 5 milyon turist Konyaaltı’ndan geçiyor. 10 bin Rus vatandaş yaşıyor. Konyaaltı’nda yaşıyor, vergi veriyor, işyerleri var, pazarı birlikte kullanıyoruz. İrina Balcı Antalya’da ilk olacak" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap