SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'nin oyları yeni partiye akacak

AK Parti'nin oyları yeni partiye akacak

12 Eylül 2017 Salı - 08:08




CHP Trabzon son dönem 6. sıra Milletvekili Adayı Mustafa Aydın, “Yeni parti oluşumuna AK Parti’den mutlaka bir oy akışı olacaktır. Şu anda yüzde 15’l





Şükran ATALAR

CHP Trabzon  son dönem 6. sıra Milletvekili Adayı Mustafa Aydın gazetemize özel açıklamalarda bulundu. İktidarın birçok politikasının Türkiye’nin aleyhine sonuçlandığını söyleyen Aydın, muhalefet olarak bu konuda yaptıkları tüm uyarıların doğru çıktığını söyledi. İktidarın adaleti sağlama konusunda da yetersiz kaldığı eleştirisinde bulunan Aydın, yönetenlerin ‘adalet var’ diyemediklerini savundu. Meral Akşener başkanlığında yeni kurulacak partiye ilişkin değerlendirmeler de yapan Aydın, “AK Parti’den yeni partiye oy akacak” dedi.  Aydın tüm değerlendirmelerine ek olarak ülkenin ulusal bayramlarının da sönük kutlandığını belirterek bu konunun sorumlularını da uyardı. İşte Aydın’ın açıklamaları:

NE DEDİYSEK DOĞRU ÇIKTI

“Bu ülkede güzel şeylerin mimarı Cumhuriyet Halk Partisidir. Bugün de bizim söylediğimiz politikalarda yanlış bir şey göremiyorum. Bakın cemaat tehlikelidir dedik, nitekim doğru çıktı. Suriye politikasında yanlış yollara sapıyorsunuz dedik, doğru çıktı. Tarımda üretim eksikliği var dedik doğru çıktı. İşsizlik sorununu bu şekilde çözemezsiniz dedik, doğru çıktı. Eğitim sorununu bu şekilde çözemezsiniz dedik, doğru çıktı. Emeklilere ikramiye dedik, doğru çıktı. PKK sorununu bu şekilde çözemezsiniz dedik, o da doğru çıktı. Dolayısıyla ben bu perspektiften bu pencereden baktığım zaman, söylediğimiz politikalar doğru ise ve aradan zaman geçtikçe CHP zaten bunu söylemişti durumuna geliniyorsa, üstüne söyleyecek çok fazla bir şey kalmıyor.” 

ÜLKEDE ADALET VAR DiYEMiYORLAR

“Bir ülkenin en önemli iki bakanlığı vardır. Bunlardan birisi Ekonomi Bakanlığı diğeri de Adalet Bakanlığıdır. Dolayısıyla adaletimizde eksiklerin olduğu malum. Zira eksikliklerden dolayı sürekli yapısal dönüşümler oldu. Buna karşın bir türlü istediğimiz düzen, adalet sağlanamadı. Bir ülkede adalet noksansa diğer bakanlıkların, çok da iyi olması sonuç getirmiyor. Çünkü en nihayetinde adalet mülkün temelidir. Adalet Kurultayı’na da Karadeniz’den bakalım. Bu ülkede bu güzel şehrimizde insanlar 18-19 liradan fındık sattı. Şu anda fındığın açıklanan fiyatı 10 lira 50 kuruş. Satış fiyatı ise 8-9 lira bandında. Başta burada tarımda adalet olduğunu da söylemek mümkün değil. Hayvancılık yapılıyor Trabzon’da, yem kepek gibi girdi fiyatları çok yüksek. Ürünün satış fiyatları düşük. Burada da adalet yok. Bir kere üreticininaAdaleti çok iyi korunmalı. Dolayısıyla Adalet Kurultayı’nın Türkiye için bir ihtiyaç olduğu aşikar. Bu gibi faaliyetlerin de tekrar edilerek geliştirilmesi gerekir. Adalet Kurultayı da Adalet Yürüyüşü de çok önemlidir. Ülkeyi yönetenler, ‘Türkiye’de adalet var ve yüzde yüz işliyor’ diyemedikten sonra Adalet Kurultayı’nı ya da Adalet Yürüyüşü’nü kuru kuruya eleştirmeleri çok doğru değil. Adalette çok ciddi bir savrulma var. Bunu düzeltmek adına yapılacak tüm girişimler mutlaka amacına ulaşacaktır”

KAPILARIMIZ TAMAMEN AÇIK

“CHP iktidarında eğer ki söylemlerle uygulamalar çelişirse o zaman CHP’yi olumsuz eleştirebilirler. CHP’ye ilişkin yapısal olarak şunu söyleyebiliriz: daha iyi organizasyon her zaman mümkündür. Her zaman daha iyisi her zaman daha mükemmeli vardır. Burada genç ve orta yaşlı arkadaşlarıma seslenmek istiyorum; Lütfen hangi partide olurlarsa olsunlar Türkiye’de değişim istiyorlarsa gelsinler. Bu kapılar bana açık olduğu gibi onlara da sonuna kadar açıktır.”

MiLLETVEKiLi SAYISI ARTMALI

“CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Türkiye’nin önemli meseleleriyle ilgili mühim tespitler yapıyor. Trabzon geniş bir coğrafya, buradan 2-3 milletvekili daha çıkararak onun da yükünü hafifletmek lazım. Milletvekilimiz çok önemli meselelere dokunuyor. Dolayısıyla ben tek başına yürüttüğü bu mücadelede kendisini kuşkusuz destekliyorum.”

YANLIŞ YAPIYORSUNUZ!

“Ulusal bayramlarımızın kutlanması konusunu değerlendirecek olursak, bu iktidarın bayramlarımızı söndürme eğiliminde olduğunu bile düşünmek istemiyorum. Fakat şunu söylemeliyim: bayramlar devlet ve halkla kutlanır. Eğer sadece devlete entegre edilirse eksik kalır. Yani bir 30 Ağustos Zafer Bayram’ında fener alayları olurdu. Bu çok güzel bir duyguydu. Artık bayramlarımızın sönük geçtiği ortada. Ancak eninde sonunda nitelik ve doğru her zaman kazanmıştır. Birtakım noksanlıklar olabilir. Mesela biz cemaat yapılaşması yanlıştır dediğimizde inkar ettiler, sonra haklısınız dediler. Bayramlarımızın coşkusunu düşürüp kutlamaları konusunda gene uyarıyoruz; yanlış yapıyorsunuz. Eninde sonunda bunu anlayacaklar. Bütün ülke de ulusal bayramlarımızı iliklerine kadar tekrar hissedecek. Türkiye’nin nasıl bir ülke olduğunu yediden yetmişe bütün herkese bir kez daha hatırlatmak gerekir.”

ALTERNATiF OLACAK

“Yeni kurulacak partiyi merakla ve heyecanla bekliyoruz. Meral hanım ve ekibi temenni ederim ki kucaklayıcı tutumunu ve tavrını eyleme de dönüştürür. Türkiye’nin bu oluşuma ihtiyacı var. Türkiye’de ısrarla Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzak duran, bizim ikna edemediğimiz bir topluluk var. Bize şunu söylüyorlar, ‘politikalarınız doğru ama biz sizinle gönül bağı kuramadık’ dolayısıyla alternatif bir sesin daha Türkiye’nin çıkarlarını, büyümesini, gelişmesini korumasına ihtiyacı vardır. MHP zaten artık muhalefetten çıkmıştır. Yeni oluşuma AK Parti’den mutlaka bir oy akışı olacaktır. Şu anda yüzde 15’lik bir oy kesimi tercih arıyor. Yeni parti bu anlamda bir alternatif olacaktır.” 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap