SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'li Yavuz: Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde engel yok

AK Parti'li Yavuz: Cumhurbaşkanımızın adaylığı önünde engel yok

03 Mart 2022 Perşembe - 16:03




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, "Cumhurbaşkanı'mızın ilk dönemi, bu dönem. Daha önceki dönem, parlamenter sistem döneminde başka bir sistemde seçilmişti. O yüzden sil baştan başladı. İkinci dönemi 2023 olacak. Seçim 2023'ün Haziran'ının 18'inde yapılacak. Seçimde Cumhurbaşkanı'mız, 'Cumhur İttifakı'nın adayıdır ve önünde de hiçbir engel yok" dedi.





AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı İl İstişare Toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Genel Merkez SKM Başkanı Harun Tüfekçi'nin katılımıyla Afyonkarahisar'da otelde yapıldı. Toplantıda konuşan Yavuz, 2023 seçimleri için yapılacak çalışmalara odaklanmaları gerektiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili hiçbir engel olmadığını belirten Yavuz, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı'mızın adaylığıyla ilgili CHP zihniyeti ve o zihniyetin peşine takılanların tüm söylemlerini çöpe atın. Ne söylüyorlarsa kargaşa çıkarmak, kafaları karıştırmak ve ortalığı bulandırmak adına yapıyorlar. Cumhurbaşkanı'mızın ilk dönemi, bu dönem. Daha önceki dönem, parlamenter sistem döneminde başka bir sistemde seçilmişti. O yüzden sil baştan başladı. İkinci dönemi 2023 olacak. Seçim 2023'ün Haziran'ının 18'inde yapılacak. Seçimde Cumhurbaşkanı'mız, 'Cumhur İttifakı'nın adayıdır ve önünde de hiçbir engel yok. Meclis 2012 yılında bir kanun çıkardı. Bundan önceki cumhurbaşkanları 7 yıllığına seçilmişti dolayısıyla ondan ibarettir süreleri. Bu hükmü oy birliği ile Anayasa iptal etti. Siz eğer cumhurbaşkanı Anayasa değişikliğinden sonra aday olamaz diye düşünüyorsanız, 'Olamaz' diye madde koymanız lazımdı. Koymadıysanız seçilmesi için hiçbir engel yok. Cumhurbaşkanı'mızın önünde aday olmasına ilişkin hiçbir engel yok."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap