SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Partili Elitaş'tan lebaleb kongre yorumu: Yapılması lazımdı, yaptık

AK Partili Elitaş'tan lebaleb kongre yorumu: Yapılması lazımdı, yaptık

01 Mayıs 2021 Cumartesi - 14:46




AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, vaka sayılarının artmasında etkili olan AK Parti'nin lebaleb kongrelerine ilişkin, O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık." dedi.





Habertürk TV'de Muharrem Sarıkaya ve Serap Belet'in sorularını cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, koronavirüs salgını döneminde vaka sayılarının son bir ayda artmasında etkili olduğu söylenen "lebaleb" kongrelere ilişkin olarak, "O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık." dedi.

Mustafa Elitaş, pandemi tedbirlerine rağmen yapılan AK Parti  kongreleriyle ilgili şunları söyledi:

"Eskiden üç dört günlük kuluçka süresindeki yayılma hızı şu anda çok hızlı bir hale geldi. Çok yüksek olduğu dediğimizde yüzde 20'lere yaklaşmıştı. Şimdi 300 bin test yapıyor, 40 bin vaka sayısı çıkıyor. Aynı oran devam ediyor. Test sayısı çoğaldığı için vaka sayısı da çok çıkıyor. Şu anda demek ki 500 civarında taşıyıcı insan var. Onun için kapanmaya ihtiyacımız var. Kongreleri yaparken salgında iyiye doğru gidiş şeklinde görmüştük süreci. Kongreler öncesinde test yaptırdık. Salgında etkisi ne kadar oldu? Eleştirilebilirler. O günkü şartta yapılması gerekiyordu onu yaptık."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap