SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'den yine çok konuşulacak ''ekonomi'' yorumu

AK Parti'den yine çok konuşulacak ''ekonomi'' yorumu

03 Aralık 2021 Cuma - 09:14




Muhalefetin ekonomiye ilişkin eleştirilerine yanıt veren AK Partili Hamza Dağ, “Vesayetin, terörün, pandeminin, doğal afetlerin peşine takıldıkları gibi şimdi de doların peşine takılıyorlar” ifadelerini kullandı.





AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, muhalefetin ekonomiyle ilgili eleştirilerine ilginç bir yanıt vererek, "Dertleri Türkiye olsaydı terör örgütleriyle iş tutanlarla iş tutmaz, ülke bekasını kendi hırslarından önde tutarlardı. Vesayetin, terörün, pandeminin, doğal afetlerin peşine takıldıkları gibi şimdi de doların peşine takılıyorlar" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medya hesabı Twitter’dan açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomiyle ilgili açıklamalarına dair haber görsellerini de paylaşan Dağ, “İhracat rekorları nasıl kırılıyor? Çünkü Türkiye üretiyor. Ama işlerine gelmiyor ” ifadelerini kullandı.

Dağ, şöyle devam etti:

"İmalat sanayii üretimindeki artışla, üreticimizin dış talebe yetişme yarışına girmesiyle kırılıyor. Dünyada birçok ülke küçülürken, pandemiye rağmen Türkiye büyüyor. Çünkü Türkiye üretiyor. Ama işlerine gelmiyor. Savunma sanayiinde ve daha birçok alanda yerli üretim patlaması yaşandığını, tarihi gaz keşiflerinin yapıldığını, yenilenebilir enerjideki ilerlemeyi ve tüm bunların cari açığı kapatmaya başladığını… Biliyorlar. İşlerine gelmiyor.


'DOLARIN PEŞİNE TAKILIYORLAR'

Aynı kişiler, önceki yıllarda alınan faiz yükseltme kararları için 'ülke tefecilere peşkeş çekilmesin', 'yüksek faiz tedavi etmez' diyorlardı. Şimdilerde faizin yükseltilmesi için yanıp tutuşuyorlar. Çünkü dertleri farklı. Dertleri Türkiye olsaydı, sırf ülkemize yatırım gelmesin diye 'Türkiye’de can ve mal güvenliği yok' diyecek kadar alçalmazlar, yatırımcıları tehdit etmezlerdi.

Dertleri Türkiye olsaydı terör örgütleriyle iş tutanlarla iş tutmaz, ülke bekasını kendi hırslarından önde tutarlardı. Vesayetin, terörün, pandeminin, doğal afetlerin peşine takıldıkları gibi şimdi de doların peşine takılıyorlar. Takılsınlar. Türkiye engellere takılmayacak. Vatandaşına sahip çıkarak yoluna doludizgin devam edecek."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap