SON DAKİKA



Haber > Gündem > "AK Parti'den adayım diyebilirsiniz"

"AK Parti'den adayım diyebilirsiniz"

12 Şubat 2015 Perşembe - 11:44




MHP’den paralel yapıya karşı duruşundan rahatsız olduğu için istifa eden Cevdet Saral, AK Parti’den milletvekili aday adayı olacağı yönünde yeşil ışık





MHP’den istifa eden Cevdet Saral, AK Parti’den vekillik için yeşil ışık yaktı. Saral, "Siz, Cevdet Saral AK Parti’den aday adayı olacak diye düşünebilirsiniz. Ancak, 20 Şubat’a kadar bekleyin" dedi. Devlet içindeki yapılanmayı 1999’da Ankara Emniyet Müdürü iken raporlaştıran ve daha sonra da parelel yapıya karşı mücadeleye söylemleriyle katkı sağlayan Cevdet Saral, AK Parti’den aday adayı olacağı şeklindeki iddiaları da değerlendirdi. Saral, "Paralel yapıya karşı mücadelem nedeniyle kamuoyunda bu yönde algı oluş- muş olabilir. Siz Cevdet Saral AK Parti’den aday adayı olacak diye düşünebilirsiniz. Ancak benim şu an için böyle bir söylemim yok" ifadelerini kullandı.

Erdo- ğan’ın da Başbakan olduğu dönemde kendisine haber gönderdiğini belirten Saral, "O günkü konjonktürde siyasi iktidarla cemaat arasında pek kavgalı gibi bir manzara söz konusu değildi. Yürütülen politikalar, üretilen hizmet noktasında meseleye baktığınız zaman ciddi anlamda bir siyasi mesafe alınmış görülüyor. Ancak eninde sonunda Sayın Başbakan cemaatle kavga edecektir. Notumu Başbakan'a uçakta arz etmişler. Başbakanımız o zaman, 'başı kıble gören insandan bize zarar gelmez, o kadar da endişeli olmayın' cevabını vermiş. Herhalde o zaman için böyle bir tepki beklemiyordu. Daha sonra 17 Aralık'tan 2 gün sonra Sayın Başbakan Pakistan ziyaretine çıktı. Orada bu konuyu tekrar konuştular. Benim resmi olarak siyasi iradeye mesaj niteliğinde gönderdiğim haber bu" şeklinde konuştu.

GÜLEN, CEMAATİN DİNSEL SEMBOLÜ

Saral, "Bu yapıyı 1999 yılında devlet görevlisi olarak hizmet ettiğimiz esnada fark ettik. Yapılanmanın liderinin, dinsel kimliğinin de tartışmalı olduğunu ihtiva eden içeriğindeki kanaatlerimizi devlete yazdım ama o zaman kimse bu olayı görmedi" dedi.

Sezgin SEYDOĞLU

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap