SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'den aday olmuştu! 40 Milyon liralık ihale kaptı

AK Parti'den aday olmuştu! 40 Milyon liralık ihale kaptı

26 Ağustos 2021 Perşembe - 10:24




Elektrik Üretim Şirketi, kamuda tasarruf tedbirlerine rağmen 3 yıllığına 25 adet araç kiraladı. Araçların kiralandığı firma ise AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Mehmet Kaya'ya ait çıktı.





Elektrik Üretim Şirketi (EÜAŞ), Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yayınladığı kamuda tasarruf tedbirlerine rağmen 3 yıllığına 25 adet araç kiraladı.

EÜAŞ'ın yaptığı ihale ile binek araçların en az 2020 model veya üzeri, beyaz, gümüş gri veya titanyum gri, en fazla 10 bin km.'de olacağı belirtildi. Kamu kurumu bu araçlar için 3 milyon 917 bin TL ödeyecek. Araçların sürücü ve yakıt giderlerinin kurum tarafından karşılanacağı belirtildi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre araçların kiralandığı firma ise AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Mehmet Kaya'ya ait, Kaya Seyahat Turizm şirketi çıktı. Mehmet Kaya, Ankara'dan milletvekili aday adayı olmuştu.

SON BİR YILDA 40 MİLYON LİRALIK İHALE KAPTI

Öte yandan kamu kurumlarının son bir yılda AK Parti'li Mehmet Kaya'dan kiraladığı araçların tutarı 40 milyon TL'yi aştı. Firma daha önce de Sağlık Bakanlığı, TBMM, Sigorta ve Özel Emeklilik Düzenleme Kurumu'na araç kiralamıştı.


Şirketin yönetim kurulu üyesi Mehmet Kaya, 24 Haziran 2018 seçiminde “Ülkeme hizmet için nefer olmak istiyorum” diyerek, AK Parti'den Ankara milletvekili aday adayı olmuştu.

Milligazete

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap