SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'de "dezenformasyon" yasası çatlağı! Tepki gösterdiler

AK Parti'de "dezenformasyon" yasası çatlağı! Tepki gösterdiler

01 Temmuz 2022 Cuma - 09:17




AK Parti'de internet gazeteciliğine yönelik de düzenlemeler içeren "dezenformasyon" yasası çatlağa yol açtı.





AK Parti ve  MHP'nin hazırladığı, internet gazeteciliğine yönelik de düzenlemeler içeren "dezenformasyon" yasası AK Partiyi karıştırdı. Bazı vekiller maddelerin “anayasaya aykırılık içerdiği”ni ve “ekimde 2023 seçimlerine hazırlık” sürecinin başlayacağına dikkat çekerek “teklifin Meclis’e gelmesinin mümkün olmayacağını” belirtti.

Sansür gerekçesiyle eleştirilen "dezenformasyon yasası"nda yer alan, hapis cezası öngören 29. madde, hem basın yayın meslek kuruluşları hem de muhalefet tarafından sert şekilde eleştiriliyordu. Önerinin önceki gün  “yeni yasama yılına kaldığı” açıklandı.

"PEK ÇOK HAKSIZ KARAR ÇIKABİLİR"

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre; AK Parti kanadı, bu teklifin “yeni yasama döneminde de gündeme gelmeyebileceğini ve bir anlamda kadük kalacağını” düşünüyor. AK Parti kanadı ayrıca gelecek yasama döneminde tüm milletvekillerinin “seçime odaklanacağının” altını çiziyor.

Türkiye’nin mevcutta dışarıda birçok operasyon yürüttüğünü ve diplomaside de pek çok gelişmeler yaşandığını belirten AK Partili kurmaylar, “2023’te seçim var. Bir yandan da hem iç politikada hem de dış politikada yürütülen bir süreç var. O nedenle böylesi bir dönemde bu teklifin yeniden genel kurul gündemine gelmesi çok mümkün görünmüyor” değerlendirmesini yapıyor.


AK Parti kanadında da teklifte yer alan bazı maddelerin “anayasaya aykırılık içerdiği” kaydediliyor. İktidarın üzerinde durduğu en önemli noktanın “teklifle getirilen cezalar olduğunun” altı çiziliyor. Söz konusu cezaların hukuken uygulama aşamasında “pek çok haksız karar çıkmasına da neden olacağı” ifade ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap