SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti'de derin çatlak! Hükümette Nureddin Nebati kavgası çıktı

AK Parti'de derin çatlak! Hükümette Nureddin Nebati kavgası çıktı

18 Ocak 2022 Salı - 11:07




AK Parti'de, Hazine ve Maliye Nureddin Bakanı Nebati tartışmaları alevlendi. Bazı isimlerin 'böylesine çalkantılı bir dönemde' ekonominin başına getirilmesinden endişeli olduğu öne sürüldü.





Reuters, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'yi ele alan ve çok konuşulacak bir analiz yayınladı. Söz konusu yazıda AK Parti hükümetine yakın bazı kaynakların Nebati gibi bir figürün Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilmesinden dolayı endişeli olduğu ve "çalkantılı" bir dönemde ekonomiyi yönetmesi için "daha piyasa dostu" birinin seçilebileceği ifade edildi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sarf ettiği "Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır", "Ortodoks politikaları bir kenara koyduk, heterodoks politikalar var", "Amerikan Merkez Bankası kamunun değil ki, 5 aile var", "Biz olumlu bir kısır döngüye girdik" gibi sözlerinden örnekler verilen yazıda muhalefetin ve yabancı ekonomistlerin Erdoğan'ın Nebati'yi seçerek Türkiye'de "piyasaları daha da sarstığı"nı dile getirdiğini yazdı.

NUREDDİN NEBATİ AK PARTİ İÇERİSİNDE KARGAŞAYA YOL AÇTI 

Haberde "Hükümete yakın bazı kaynaklar bile böylesine çalkantılı bir dönemde Türkiye'nin daha piyasa dostu bir figür seçebileceğini belirterek endişelerini dile getirdi" denildi. Ayrıca AK Partili üst düzey yetkili ise, Nebati'nin küresel ekonomi "zor bir durumdayken" göreve geldiğini, yeni düzenlemeler uyguladığını, Erdoğan ile yakından çalıştığını ve liranın çöküşünü engellediğini belirterek "Bazı karamsar yorumlar yapılıyor, Nebati'nin bunu hak ettiğini düşünmüyorum" dedi.

BERAT ALBAYRAK DÖNEMİNDE NEBATİ'YE AĞIR ELEŞTİRİLER


Eski MÜSİAD yöneticisi Nebati'nin, Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın bakanlığı döneminde bakan yardımcısı olarak atandığını hatırlatan Reuters, Nebati'yle bakan yardımcısıyken ilişkileri olan bir iş insanının onu "ekonomi eğitimi çok az", "dışa dönük", "bir hikaye anlatıcısı" olarak nitelediğini de kaydetti.

Bu kişiye göre Nebati, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancı şirketlerin yöneticileriyle Albayrak'ın yerine bazı toplantılara katılıyordu. Aktarılana göre bu görüşmelerden birinde Nebati "bir şirket yöneticisinin sorularına yanıt vermekten kaçınarak çocukluğu hakkında hikayeler anlatmaya başladı". Aynı kişi, bunun üzerine şirket yöneticisinin herhangi bir yatırım vaadinde bulunmadan ayrıldığını dile getirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap