SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti MKYK'da Erdoğan'ı kızdıran teklif! ''Öyle bir sorunumuz yok''

AK Parti MKYK'da Erdoğan'ı kızdıran teklif! ''Öyle bir sorunumuz yok''

19 Ocak 2021 Salı - 11:51




AK Parti MKYK toplantısında 6-8 Ekim olaylarıyla hakkında Batı kamuoyunun bilgilendirilmesine ilişkin teklifin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdığı ortaya çıktı.





Kobani olaylarıyla ilgili iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte Selahattin Demirtaş'ın da arasında yer aldığı 108 kişinin yargılanmasına 26 Nisan tarihinde başlanacak. AK Parti MKYK toplantısında da gündeme gelen konuyla ilgili hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Toplantıda MKYK üyelerinin Batı kamuoyunun 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6-8 Ekim olayları hakkında bilgilendirilmesi teklifinin ortaya atıldığını belirten Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu teklifi kesin bir dille reddettiğini aktardı.

İşte Selvi'nin yazısındaki ilgili bölüm:

AK Parti MKYK toplantısında Demirtaş'ın yargılanması öncesinde Batı kamuoyunun, 53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği 6-8 Ekim olayları hakkında bilgilendirilmesi teklifi gündeme geliyor.

"Demirtaş başta olmak üzere HDP yöneticileri ise Kobani olaylarında kışkırtıcı bir rol üstlendi. 6-8 Ekim olayları çözüm sürecinin sona ermesine neden oldu. Çözüm sürecini bitiren biz olmadık, HDP ve PKK'nın tutumu oldu. Bunu Avrupa Birliği başta olmak üzere Batı parlamentolarına, medyasına ve kamuoyuna anlatmamız lazım. Nisan ayından önce çalışmalara başlayacak şekilde bir heyet oluşturalım" teklifi getiriliyor.


"DEMİRTAŞ KATİLDİR"
Söz konusu Demirtaş olunca Cumhurbaşkanı Erdoğan net konuşuyor, sert konuşuyor. "Bizim için bu adam bir katildir, teröristtir. 53 kişinin ölümüne neden olmuştur. Avrupalılar nasıl anlarsa anlasınlar. Bizim öyle bir sorunumuz yoktur" diyor.

Yazının tamamı için tıklayınız

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap