SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti kritik toplantı! Çarşamba günü...

AK Parti kritik toplantı! Çarşamba günü...

24 Mayıs 2021 Pazartesi - 10:41




23 gün aradan sonra çarşamba günü yapılacak MYK toplantısında yeni anayasa, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Yasası çalışması ile gündemdeki sıcak konular masada olacak.





AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) 23 gün aradan sonra çarşamba günü toplanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak toplantıda AK Parti’nin seçim kanunu çalışmasından yeni anayasa hazırlığından, güncel siyasi ve ekonomik konular masaya yatırılacak.

AK Parti’nin son MYK toplantısı 3 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilmişti. Çarşamba günü yapılacak MYK toplantısında kritik gündem maddeleri ele alınacak. Bu kapsamda toplantıda, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı başkanlığındaki komisyonun tamamladığı Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Yasası çalışması, MYK üyelerine sunulacak. Erdoğan’ın onayının ardından çalışma önce MHP’ye ardından muhalefete götürülecek. AK Parti’nin çalışmasında barajın yüzde 7’ye düşürülmesi, seçimde parti oyları ile ittifak oylarının dağıtımında önce partilerin daha sonra ittifakın oylarının hesaplanması, milletvekillerinin partilerinden istifa ederek bir başka partiye katılmaları halinde Meclis komisyonlarındaki üye sayılarının değişmemesi gibi düzenlemelerin bulunduğu ifade ediliyor.
 
AK Parti MYK toplantısında, Cumhurbaşkanlığı’nda çalışmaları son aşamada bulunan yeni anayasa teklifinin de gündemde olduğu belirtiliyor. Yarın Meclis’te yapılacak AK Parti grup yönetim toplantısında da yeni anayasa ve diğer yasalar ele alınacak.
 
YASSIADA’DA TOPLANTI
 
Bu hafta AK Parti grup toplantısının yapılıp yapılmayacağı henüz netleşmedi ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 27 Mayıs 1960 darbesinin 61. yıl dönümünde Yassıada’da anma programına katılması bekleniyor. Yassıada’daki programda AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı da gerçekleştirilecek. (Milliyet)

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap