SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı hayatını kaybetti

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı hayatını kaybetti

11 Şubat 2024 Pazar - 09:38




AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı'ya AK Parti İstanbul İl Binası önünde karşıdan karşıya geçmek isterken otomobil çarptı. Hastaneye kaldırılan Baltacı, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.





Olay, dün akşam saatlerinde Beyoğlu AK Parti İstanbul İl Binası önünde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, il binasına gitmek için yolun karşısına geçmeye çalışan AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı’ya otomobil çarptı. Çarpmanın etkisiyle Baltacı yola savrularak yaralandı.

İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Baltacı’ya ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. İlk müdahalenin ardından Baltacı ambulansla Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Baltacı kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Baltacı'ya çarpan otomobilin sürücüsü olayın ardından gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.


ÖMER ÇELİK: ÇOK ÜZGÜNÜZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Baltacı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul İl Kadın Kolları başkan yardımcımız Fatma Sevim Baltacı’yı geçirdiği elim trafik kazası sonucu kaybettik.

Değerli yol arkadaşımızın vefatından dolayı çok üzgünüz.

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Teşkilatımızın ve ailesinin başı sağolsun."


AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANI KABAKTEPE: ACIMIZ TARİFSİZ

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de Baltacı'nın vefatının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcımız Değerli Fatma Sevim Baltacı'yı gerçekleşen elim bir trafik kazasında kaybetmiş bulunmaktayız. Acımız tarifsiz. Vefat eden kardeşimizin kıymetli ailesine baş sağlığı, yakınlarına ve tüm AK Parti ailemize sabırlar diliyorum. Mekanı cennet makamı âli olsun inşallah"

BAKAN KOCA: TÜM ÇABALARA RAĞMEN ARAMIZDAN AYRILDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Baltacı'nın vefatı ile ilgili şu ifadelere yer verdi:


"AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı Hanımefendi, il teşkilatı binası önünde geçirdiği kazanın ardından, olay yerine intikal eden ambulansta yolda hayata döndürücü müdahaleler yapılarak Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesine kaldırılmış, tüm çabalara rağmen maalesef aramızdan ayrılmıştır. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve AK Parti camiamıza başsağlığı dileklerimi sunuyorum. Mekânı cennet olsun."

FATMA SEVİM BALTACI KİMDİR?

Fatma Baltacı, 22 Ekim 1981’de İstanbul Fatih ilçesinde doğdu. Aslen Trabzon'lu olan Baltacı orta ve lise öğrenimini Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesinde tamamladı.

Meslek edinme adına Moda-Giyim-Tasarım eğitimi aldı. 2007-2014 yılları arası tekstil sektöründe Yönetici-Stilist olarak çalıştı. Sonrasında İlahiyat fakültesine başladı.

Siyasi hayatına 2015 yılında Fatih İlçe Kadın Kolları Ar-Ge Birim başkanlığı ile başlayıp 2016-2023 yılları arası İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliği ile ara vermeden devam etti.


İl yönetim kurulu üyesi olarak teşkilatın çeşitli komisyon ve birimlerinde görev aldı. (Teşkilat komisyonu, Ar-Ge, Tantım Medya, Shib-AK bülten sorumluluğu, Siyaset Akademisi eğitimi, İl kadın kolları İnsan Hakları Birim Başkanlığı)

İngilizce ve Arapça bilen Baltacı, son olarak Sekreterya Birim Başkanlığı görevini yürütüyordu. İstinye Üniversitesi Adalet 2. sınıf öğrencisi olan Baltacı, evliydi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap