SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti ile CHP ittifak yaptı!

AK Parti ile CHP ittifak yaptı!

27 Haziran 2021 Pazar - 16:12




AK Parti ile CHP İzmir'in Buca ilçesinde ittifak yaptı. Hizmet konusunda yapılan ittifak ile Buca'da yaşayan vatandaşlar yeni bir hizmete kavuşacaklar.





AK Parti ile CHP İzmir'in Buca ilçesinde ittifak yaptı. İki partinin temsilcileri Genel Merkez'deki tutumlardan uzak durarak Buca'nın kalkınması için partizanlıklarını bir kenarak bırakarak Buca halkına beklenen müjdeyi verdiler. Yıllardır Buca'nın meydanında sorun olan Buca Cezaevi için iki parti el ele vererek cezaevinin taşınması konusunda karar alındı.

İzmir'de yerel olarak yayın yapan İZ Gazete'nin köşe yazarı Özgür Coşkun, önceki gün yazdığı "Buca’da CHP-AKP ittifakı ve ekip başarısı" başlıklı köşe yazısında Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın ilçesi için AKP Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu ile aynı masaya oturarak ilçe sorunu olan cezaevinin taşınması için el ele verdiğini yazdı.

"Başlığa bakıp da CHP ile AKP’nin Buca’da siyasi bir ittifak yaptığını düşünmeyin hemen… Aslında ortada bir ittifak var… Adı hizmet ittifakı…" diye yazan Coşkun, "

Bilindiği gibi devasa bir alana sahip Buca Kapalı Cezaevi şehrin göbeğinde kalmış durumda. Buca’nın en güzel arazisi sayılabilecek yerde cezaevi var. Buca’nın hem fiziki hem de görsel olarak gelişmesini engelleyen cezaevinin taşınması için uzun süredir bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar nihayet karşılık buldu ve cezaevinin taşınması konusunda karar alındı. Cezaevinin taşınma kararı başarısı hem AKP, hem de CHP’ye ait…" ifadelerini kullandı.

Partizanlığı bir kenara bırakıp Buca için ortak noktada buluşan Kılıç ve Kalfaoğlu'nu tebrik eden Coşkun yazısında şu ifadeleri kullandı:

"AKP İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya’nın da devreye girmesiyle gerek Adalet Bakanlığı gerekse Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde başarılı görüşmelere imza attı.

Ve Buca için beklenen müjde de sonunda geldi.

AKP İlçe Başkanı Kalfaoğlu, Buca Cezaevi’nin taşınması için Buca Belediyesi’nin de görüşlerinin alınıp sürece dâhil edildiğini hatırlatarak nihai aşamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda imar planlarının yapılarak gerçekleştirilmesi noktasında mutabakat sağladıklarını açıkladı.

Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Erdal Kayapınar’ın makamında yapılan görüşmede Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da yer aldı ve Buca için tarihi bir fırsatın önü açılmış oldu.

Top bundan sonra bakanlıkta…

Bakanlık gerekli imar planları düzenlemesini yaparak taşınma sürecini hızlandıracak.

İşte parti gözetmeksizin ilçeye hizmet budur.

Bu konuda Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ı takdir etmeden geçmek olmaz.

İlçesi için AKP ile aynı masaya da oturdu, Ankara’ya gidip temaslarda da bulundu.

Kazanan kim?

Buca…

Kazanan kim?

Erhan Kılıç…

Elbette AKP Buca İlçe Başkanı Kalfaoğlu da bu başarıyı sahiplenecektir, ki hakkıdır da ama sonuç olarak kazanan Buca oldu.

Buca’da yaşayan biri olarak söylüyorum o cezaevinin oradan taşınması demek Buca’nın yeniden nefes alması demektir.

Çok değerli bir alanın Buca’nın yararına kullanılması demektir.

Tabi burada cezaevinin taşınmasından sonra o alanın ne amaçla kullanılacağı da önemli.

Burada en büyük görev yine Başkan Erhan Kılıç’a düşüyor.

Buca’nın haklarını o savunacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Buca’ya katkı sağlayacak bir düzenleme kararı ve planları çıkması için işi sıkı tutmalı…

Aksi takdirde pirince giderken bulgurdan da olur.

Cezaevinin yerine içinde parkları, sosyal yaşam donatıları, yürüyüş yolları, havuzları ve bol ağaçları olan bir rekreasyon alanı yapılırsa Bucalılar minnettar kalır.

Çünkü Bucalılar nefes alacak alanlar bekliyor.

En büyük ihtiyaç bu Buca’da…

Buca’da CHP ile AKP arasındaki bu hizmet işbirliği umarım başka konularda da hayat bulur ve Buca hak ettiği kamu yatırımlarına kavuşur.

En önemlisi bu konu siyasi malzeme yapılmamalı.

Taraflar (Cezaevini biz kaldırdık) şeklinde işin şovuna girerse bu Buca’ya zarar verir.

Bırakın bunun takdirini Buca halkı yapsın."


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap