SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti: Gelen raporlarla YSK yanıltılmak istendi

AK Parti: Gelen raporlarla YSK yanıltılmak istendi

06 Mayıs 2019 Pazartesi - 14:33




AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel, YSK başvurusuyla ilgili son bilgileri paylaştı.





AK Partili Yavuz'un A Haber'de yaptığı açıklamalar şöyle:

"Bütün kararları, tutanakları inceledik. Burada YSK'ya doğru bilgilerin verilmediğini tespit ettiğimiz konular var. Burada bizim düzeltilmesini isteyeceğimiz konular var. Aramızda uyuşmazlık noktaları var. Gelen raporların eksik olduğunu, bir takım YSK'yı yanıltıcı bilgiler gönderildiğini, her ilçe seçim kurulunun verdiği kararları dile getirmiş; bütün hukuki görüşleri kurulun önüne getireceğiz inşallah. 

Sayı tutarsızlıkları var. Genellikle sandık kurulu başkan üyelerinin, kamu üyelerinden seçilmeyenlerle ilgili tutarsızlıklar var. Taşerondan sürekli işçi kadrosuna geçen kişi kamu görevlisi midir, değil midir? 657'ye tabii midir değil midir? 19 bin 623 kişinin tamamının da kamu görevlilerinden seçilmediğini biz ispat etmiş durumdayız.



PTT'den gelen bir takım işçi statüsünde çalışanların da kamu görevlisi olarak değerlendirilebilir diye, neredeyse okulda ders başı ücretli öğretmenlik yapanlar, ücretli öğretmenleri bile kamu görevlisi sınıflandırmasına tabii tutmuşlar. Bunun yanlış olduğunu, bununla ilgili devlet personel başkanlığı'nın bir görüşü var. Bununla birlikte kurul üyelerine bir sunum daha yapacağız.

Biz söyleyeceklerimizi söyledik. Yazılı hususları, belgeleriyle, delilleriyle ispat ediyoruz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap