SON DAKİKA



Haber > Gündem > AK Parti’den altın vuruş geliyor! Yoksul vatandaş bu tarihe dikkat...

AK Parti’den altın vuruş geliyor! Yoksul vatandaş bu tarihe dikkat...

20 Eylül 2021 Pazartesi - 11:24




AK Parti hükümetinin ülkeyi soktuğu ekonomik buhran yetmezmiş gibi ekonomist Remzi Özdemir AK Parti hükümetinin fakir vatandaşa altın vuruş hazırlığında olduğunu yazdı.





Yüksek enflasyon, sürekli artan dolar kuru, işsizlik ve faiz Türkiye’nin ekonomik durumunu gözler önüne sermeye yeterken hükümetin yoksul vatandaşa son altın vuruşunu gazeteci Remzi Özdemir yazdı.

Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir “Fakire Altın Vuruş” başlığıyla okuyucularının karşısına çıkarken 20 yıllık ekonomi gazeteciliği kariyerinde görmediği uygulamaları AK Parti iktidarında gördüğünü belirtti.

Yazısında Türkiye’nin ekonomik durumunu özetleyen Remzi Özdemir “ 80 milyonluk ülkede her halde halinden memnun olan insan sayısı 1 milyonu geçmez.” Diye ifade ederklen “Memnun olanlarda ya AKP'nin yarattığı zenginler ya da farklı bir durumu vardır.” Çıkışında bulundu. Özdemir hükümetin fakir vatandaşa son bir altın vuruş yapma hazırlığında olduğunu öne sürdü.

"BU KIŞ YOKSUL VATANDAŞA ALTIN VURUŞ GELİYOR"

Merkez Bankası’nın 23 Eylül’deki Para Politikası Kurulu toplantısında alacağı faiz kararını hatırlatan Remzi Özdemir “Faizler düşerse dolar yükselir, dolar yükselirse akaryakıta ve enerjiye zam gelir. Bu zamlar ekmekten domatese kadar her şeye zam gelmesi anlamına gelir. " diye yazdı. Ekonomiyi düzeltmeden, doğal yollarla dolar kurunu düşürmeden, tüketim ekonomisini terk edip üretim ekonomisine geçmeden, baskıyla faizleri indirmenin ülkeyi yeni bir krizin içine sokacağını öne süren Remzi Özdemir “Beceriksiz ekonomi politikası Türkiye'yi öyle bir cendereye soktu ki! Faizler artınca rantiyeciler kazanacak. Elinde yüksek parası olanlar yüksek faiz alıp keyfine bakacak. Fakir daha da fakirleşecek. Çünkü faizin yükünü tüm çalışanlar ve emekliler ödeyecek. Türkiye dolar bazında yüzde 6,5 faiz veren nadir ülke… Gelecek nesille borç yıkmaya devam ediliyor.” Uyarısında bulundu.


Merkez Bankası 23 Eylül’de faiz indirse de faizle oynamasa da olan dar gelirli fakir halka olacak diyen Özdemir yoksul vatandaşa hükümet tarafından bu kış altın vuruş yapılacağını belirtti.

Yazısının sonunda Remzi Özdemir şunları yazdı:

Bu kış hayat pahalılığında altın vuruş gelebilir. Faizlerle birlikte enerji ve gıda fiyatlarında artış 2018 yılından beri yaşanan fakirleşme sürecini hızlandırır ve artık açlık tehlikesi başlar. Dediğim gibi emekliler, asgari ücretle çalışanlar ve milyonlarca işsizler, bu kış altın vuruş geliyor haberiniz olsun!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap