SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ailelerin evlat nöbeti 287’nci gününde

Ailelerin evlat nöbeti 287’nci gününde

15 Haziran 2020 Pazartesi - 12:14




Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti 287’nci gününe girdi.





Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan itibaren farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti korona virüse rağmen 287’nci gününde de devam ediyor. Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden 6 yıl önce 14 yaşında dağa kaçırılan oğlu Hamza için eylemine başlayan anne Zümrüt Salim, 287 gündür eylemde olduğunu ve evlatlarına kavuşuncaya kadar oturma eylemine devam edeceklerini söyledi. Oğlu için evlat nöbetini sürdürdüğünü dile getiren Salim, "Pes etmeyeceğiz. Oğlumu HDP dağa gönderdi, HDP'den istiyorum. Oğlum beni duyuyorsan gel. Burada perişanız, baban ve ağabeylerin seni bekliyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap