SON DAKİKA



Haber > Gündem > AİHM’den Nazlı Ilıcak kararı: Türkiye 16 bin euro tazminat ödeyecek

AİHM’den Nazlı Ilıcak kararı: Türkiye 16 bin euro tazminat ödeyecek

14 Aralık 2021 Salı - 15:18




AİHM, Nazlı Ilıcak kararını verdi. Türkiye'yi mahkum eden mahkeme, Ilıcak'a 16 bin euro ödenmesini de hükmetti.





Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), darbe girişiminin ardından tutuklanan gazeteci Nazlı Ilıcak'ın ifade hürriyetinin ihlal edildiğine karar verdi. Türkiye'yi mahkum eden mahkeme, Ilıcak'a 16 bin euro ödenmesini de hükmetti.

1'e karşı 5 oy ile alınan karara yargıç Saadet Yüksel'in şerh koyduğu belirtildi.

DW Türkçe'nin aktardığına göre AİHM'nin gerekçeli kararında, "hükümetin, Ilıcak'ın bazı medya organlarındaki gazetecilik faaliyetleri ve sosyal medya üzerinden mesajları aracılığıyla darbe girişiminin olası faillerinin kimliklerini sorgulamasını bir terör örgütü ile ilişkilendirmeye dayalı mantık kabul edilemez" görüşüne yer verildi. Bu tespitten yola çıkan AİHM, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin (AİHS) emniyet ve güvenlik hakkıyla ilgili 5'inci maddesinin ihlal edildiğine hükmetti.

AİHM, Ilıcak'ın gözaltına alınması, hakkında geçici tutukluluk ve yargılanışının gazetecilik faaliyetlerine dayalı olmasını da AİHS'nin ifade özgürlüğüyle ilgili maddesine aykırı buldu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap