SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ahmet Takan'dan Kılıçdaroğlu eleştirisi: "Olmadı Kemal bey!.."

Ahmet Takan'dan Kılıçdaroğlu eleştirisi: "Olmadı Kemal bey!.."

09 Ekim 2021 Cumartesi - 10:34




Ahmet Takan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayet endişesi" açıklamalarını eleştirerek "Olmadı Kemal bey!.." diye yazdı.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "siyasi cinayet endişesi" açıklamasında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun "siyasi cinayet endişesi" açıklamalarını eleştiren Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, "Açık yüreklilikle söyleyeyim; irkildim!.." diyerek "Kılıçdaroğlu’nun dile getirdiği endişeler bir süredir zaten Ankara’nın siyasi kulislerinde konuşuluyor. Bunları, korku imparatorluğunun esareti altında yaşayan bir toplumun önünde açıktan dile getirmek ne kadar doğru?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu’nun referandum sonrası kendisine yöneltilen 'pasif kaldı' eleştirilerine verdiği cevabı hatırlatan Takan, "Kılıçdaroğlu’nun o açıklaması hâlâ hafızalardan silinmedi." diye yazdı.

"Güce tapan bir sosyal yapımız var. Maalesef bu böyle!.. Bu yapıyı kırmak için ezber bozarak mı yola devam edilmeli?.. O da bir yol ama zamanı bugün değil…" ifadesini kullanan Takan, şöyle devam etti:

"Toplumun çok iyi hazırlanması ve her şeyden önce eğitim seviyesinin belli bir düzeye gelmesi gerekiyor. Eğitim düzeyi derken akademik eğitim kadar demokrasi eğitimini de kast ediyorum… Nadir de olsa bu köşeden seçmen davranışları ile ilgili anketlerden bahsederim. Son aylarda Cumhur İttifakı ve saray iktidarının aşağıya doğru gittiği çok net olarak görülüyor. Ancak yine de ihtiyatlıyım. Neden?.. Çünkü, toplum artık –piyasaların deyimiyle- güven satın almak istiyor. Yani, “proje”lerin peşinde değil. O yüzden Tayyip Erdoğan’da kızıp “Yaptıklarımız ortada. Yüzünüze gözünüze dursun” diye ahaliye bağırıyor, nankörlükle suçluyor. Önümüzdeki seçim, güvenin satın alınacağı bir seçim olacak. Kim topluma daha fazla güven, istikrar, huzur vereceğine inandırırsa seçimi o kazanacak."

"BENCE BU 'ADAM KAZANIR'A GÖTÜRÜR İŞİ!"

O yüzden, böyle bir atmosferde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yine edilgen yapıya dönmesini, korkuyu körüklemesini doğru bulmadığını belirten Takan, "Bence bu “adam kazanır”a götürür işi!.. Kemal Kılıçdaroğlu, endişelerini farklı bir üslupla dile getiremez miydi?.. Çok zorda kaldıysa, öyle yapsaydı daha iyi olurdu!.." ifadelerini kullan


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap