SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ahmet Kaya:'' Corona mağduru Türk şoförlerin sesini duyun''

Ahmet Kaya:'' Corona mağduru Türk şoförlerin sesini duyun''

06 Mart 2020 Cuma - 13:00




CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Corona virüsü nedeniyle İran sınırında mahsur kalan Türk şoförlerini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dile getirdi.





Kaya, insani ihtiyaçlarını gideremeden günlerdir ilkel şartlarda sınır kapısında çare bekleyen Türk şoförlere ilişkin, “800'e yakın tır şoförümüz İran sınırında suyu, lavabosu, banyosu, lokantası dahi olmayan bir alanda zorla bekletilmektedir. TIR şoförlerimiz sağlıksız ve kötü koşullarda bekletiliyor ve ne kadar daha bekletileceklerini bilmiyor” dedi.

TÜRK ŞOFÖRLERE CORONA MUAMELESİ

Özbekistan ve Türkmenistan gibi Asya ülkelerine yük götüren Türk Nakliyeciler; Türkmenistan’ın Corona virüsüne tedbiren sınır kapılarını kapatmasıyla mahsur kaldı. Aralarında Trabzonlu TIR şoförlerinin de olduğu 800 şoför, İran sınırında, ilkel şartlarda, lavabosu dahi olmayan alanda zorla tutuluyor. Şoförler, Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden çözüm bekliyor. Türk şoförlerin sesini duyan ve konuyu Meclis’e taşıyan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, şunları söyledi:

“ŞOFÖRLER MUHATAP BULAMIYOR” “Türkmenistan Hükûmeti, Corona virüsü sebebiyle İran'a olan sınır kapılarını kapatmıştır. Bu nedenle, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkelere yük getiren ve aralarında Trabzonlu hemşehrilerimin de bulunduğu 800'e yakın tır şoförümüz İran sınırında suyu, lavabosu, banyosu, lokantası dahi olmayan bir alanda zorla bekletilmektedir. Sağlıksız ve kötü koşullarda bekletilen ve ne kadar daha bekletileceklerini bilemeyen tır şoförlerimizin 'Kimseyi bırakmıyorlar, resmen esaret altındayız, artık tükendik. Burada hasta olmaktan korkuyoruz, bir an önce evimize, çocuklarımıza kavuşmak istiyoruz. Muhatap bulamıyoruz, birileri sesimizi duysun, feryatları bizlere ulaşmıştır. Uluslararası Nakliyeciler Derneği Karadeniz Bölge Yönetim Kurulu üyesi arkadaşımız, tır şoförü yakınlarının endişe içinde olduklarını ve devletimizin Türk şoförüne sahip çıkması gerektiğini ifade etmiştir. Tır şoförlerimizin bir an önce ve sağlıklı bir şekilde evlerine dönebilmeleri için yetkililerin vakit kaybetmeden devreye girmesini talep ediyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap